A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hivatalos közösségi portálján a napokban került fel az a hír, miszerint 260 millió forintból megújul a szociális étkeztetés, valamint fejlesztésre kerül a család-és gyermekjóléti szolgálat a településen. A közelgő beruházásról Pivarcsi Csaba tájékoztatta hírportálunkat.

Megtudtuk, hogy nem előzmények nélküli a mostani nyertes pályázat, mivel volt egy korábbi próbálkozása már a településnek. Mint mindenhol, így Csengődön is a kiviteli költségek rendkívüli módon megemelkedtek, így az önkormányzat azt a beruházást nem tudta már kigazdálkodni. Ezért az új képviselő-testület úgy döntött, hogy a korábbi pályázatot visszaadja és ezzel egy időben módosított összegű költségvetéssel újat nyújtott be, tudtuk meg Pivarcsi Csabától.

Pivarcsi Csaba: „Azt gondolom, hogy ez hosszútávon fogja szolgálni a település javát. A szociális étkeztetés mára nagyon kiemelt területté vált”
-Hirdetés-

A település vezetése közben saját erőből, valamint önkéntes felajánlások bevonásával igyekezett a konyha minőségét olyan szintre emelni, hogy az használható legyen. Ilyen volt a vizesblokk javítása, teljes tisztasági festése, vagy egy-egy gépészeti javítás.

A polgármester elmondta, hogy ez nem elég, mivel

az épületnek teljes felújításon kell, hogy átessen. Ezért is örömteli a csengődiek számára a napokban született támogatói döntés.

A település első embere elmondta, hogy ebből az összegből a teljes konyhatechnológia megújulhat, továbbá az épület szigetelése, energetikai felújítása és az épületgépészet kialakítása elkerülhetetlenné vált. Energetikai szempontból az épület a modern kor kihívásainak meg fog felelni, hiszen megújuló energiaforrásokat fognak beépíteni.

„Azt gondolom, hogy ez hosszútávon fogja szolgálni a település javát. A szociális étkeztetés mára nagyon kiemelt területté, feladattá vált, amire az elmúlt egy év is jól rávilágított” – tájékoztatott Pivarcsi Csaba. A polgármester aláhúzta: a településen nagy szükség van a szociális ellátásra, az odafigyelésre. Egyre többen veszik igénybe a szolgáltatásokat, többen kérnek segítséget, mely területen is igyekszik az önkormányzat helytállni.

Mint elmondta, erre a helyzetre reflektál most a pandémiás időszak. A tanyagondnoki busz első naptól be van fogva a munkára: az oltópontra szállítástól az ebédkihordásig minden területen be van vonva.

Ehhez járul hozzá a közüzemi konyha, amely helyben állítja elő az élelmiszert az óvodának, az iskolának és a szociálisan ellátottak részére is

tájékoztatott Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere.

Kapcsolódó cikk
Közel ezer négyzetméternyi járdafelület újul meg Csengődön
Közel ezer négyzetméternyi járdafelület újul meg Csengődön
2021. április 19-én megkezdődtek a járdafelújítás építési munkálatai Csengődön. A Magyar Falu Program keretében kettő nyertes pályázat 8 207 916...
MEGOSZTÁS