A magyar sport, ezen belül pedig az élsport, egyszerre testesítik meg a dicsőséges küzdelmet, a rendíthetetlen helytállást és a büszkeségre okot adó történelmi örökséget is – írta közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere a Magyar Sport Napja alkalmából május 6-án.

Kásler Miklós csütörtöki bejegyzésében úgy fogalmazott: a mozgás maga az élet, egyben egészségünk alappillére.
Egykoron, az olimpiák időszakában, a háborúkat felfüggesztették, de a nemes vetélkedés megmaradt. Ezáltal a sport és a mozgás évezredek alatt a testi-lelki egészségünk megóvásának és a tisztességes megmérettetés lehetőségének zálogává válhatott.” – írta a miniszter.    
Kiemelte, a magyar sport, ezen belül pedig az élsport, egyszerre testesítik meg a dicsőséges küzdelmet, a rendíthetetlen helytállást és a büszkeségre okot adó történelmi örökséget is.

Kapcsolódó cikk
Farkas Fecó 15 évesen lett fekete öves
Farkas Fecó 15 évesen lett fekete öves
A keceli származású Farkas Fecó több Magyar Bajnokságot és Diákolimpiát is megnyert már.  Fiatalon, 15 éves korában sikerült megszereznie a...
Rendkívül nagyra becsülöm sportolóink és edzőink tevékenységét, akik fenntartják és tovább gyarapítják a hazai sporttradíciókat. Hiszem, hogy a becsületes verseny, a megérdemelt tisztelet és elismerés példaként szolgálnak a legfiatalabb generáció tagjai számára is, akik ilyen módon nem csak követőivé, hanem továbbvivőivé is válnak a magyar sport hagyományainak. A magyar sport napján köszöntöm a sportolóinkat és kívánom, hogy sikereik és eredményeik által a jövőben is büszke képviselői lehessenek nemzetünknek!” – írta Kásler Miklós.

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) – Magyarország legrégebbi egyesülete -, ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta ez a nap a Magyar Sport Napja.

Kapcsolódó cikk
A kiskőrösi Bognár Erika eredménye is hozzájárult a magyar küldöttség sikeréhez
A kiskőrösi Bognár Erika eredménye is hozzájárult a magyar küldöttség sikeréhez
Öt érmet, köztük két aranyat nyertek felnőtt női birkózóink Plovdivban, a Dan Kolov – Nikola Petrov nemzetközi versenyen. A magyar...
-Hirdetés-

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS