Az imrehegyi katolikus óvodában a múlt heti tematika középpontjában a tűz volt. Az alábbiakban Ledenyák Klára tagóvoda-vezető összefoglalóját közöljük:

A heti témánk az óvodában „A tűz szerepe az ember életében” volt, e témát feldolgozva beszélgettünk a gyermekekkel, hogy mikor barátunk és mikor ellenségünk a tűz. A vizuális tevékenységünk, a mese témánk, valamint a dalos játék témája is a tűzhöz kapcsolódott. A gyermekek megismerhették a tűzoltók védőszentjének, Szent Flórián élettörténetét is.

-Hirdetés-

Az óvoda gyerekeivel ellátogattunk az Imrehegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Emlékszobájába is, ahol megtekinthettük az 1847-ben üzembehelyezett lóvontatású tűzoltó kocsifecskendőt, mely a mai napig üzemképes állapotban van. Az Imrehegyi Tűzoltó Egyesület elnöke, Molnár Ferenc 2015-ben felújíttatta a kocsit, mellyel az önkéntes tűzoltók versenyekre járnak. Az emlékszobában megtekinthetők az Önkéntes Egyesület  versenyeken szerzett tárgyjutalmai, oklevelei, régi felszerelései, melyek Molnár Ferenc egyesületi elnök gyűjteményei. Rövid bemutatót is kaptak a gyermekek, hogy hogyan öltöznek be egy riasztás esetén a tűzoltók és milyen felszereléssel indulnak a helyszínre. A program zárásaként nagy élményt jelentett a gyermekeknek, hogy felülhettek a tűzoltóautóba, amellyel egy rövid utat is megtehettünk.

Ezúton is köszönjük Sára Péternek, Kollár Zoltánnak és Kollár Bencének a lehetőséget, hogy ilyen élményben lehetett részünk!

A település értéktárába felvételre került az Önkéntes Tűzoltók Emlékszobája, valamint a lóvontatású tűzoltó kocsifecskendő is, mely segítségével kiváló helyezéseket érnek el az egyesület tagjai.

Az egyesület újjászerveződött 2010-ben, tagjai cselekvő fiatalok / 20 fő /, akik alapfokú tűzoltó képesítéssel rendelkeznek. Az egyesület főként a falu védelmét ellátó feladatokat végzi, az eszközöket és technikai felszereléseket, a működéshez szükséges pénzt különféle pályázati forrásokból tudják biztosítani. A korszerű felszerelések, technikák, gépek beszerzése folyamatos kihívás az egyesületnek, hatékony segítség valamennyi adófelajánlás, támogatás, melyek segítségével az egyesület munkája hatékonyabbá válik.

Az egyesület a továbbiakban is köszönettel fogadja a támogatásokat: Imrehegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület adószáma: 18216066-1-03.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS