Újabb rangadót vívott az Akasztó FC második számú csapata május 15-én szombaton, hazai pályán a megye hármas bajnokság közép csoportjában. Az ellenfél, a forduló előtt harmadik helyet elfoglaló Balotaszállás együttese volt.

A találkozón mindkét csapatból többen is hiányoztak sérülések, és egyéb elfoglaltságok miatt. Az összecsapás nagy iramú, és magas színvonalú volt.

-Hirdetés-

A mérkőzés felhőszakadással indult. Kezdéskor, ahogyan már szombat délután többször is, leszakadt az ég. Ez lehet, hogy kissé megzavarhatta a vendégcsapatot, ugyanis már a 4. percben előnybe került az Akasztó. Kósa Krisztián szabadrúgásába csúsztatott bele Suhajda Gergely úgy, hogy a labda végül a vendég kapuba kötött ki 1-0. A 28. percben egy szép támadás végén Palla Lajos lőtte ki a bal felsőt 2-0.

Lázár Zsoltot figyeli Schveitzer Milán, aki szépített a vendégek részről, és akár egyenlíthetett is volna

A második játékrész elején támadóbban léptek fel a vendégek. Aminek, már az 53. percben meg is lett az eredménye. Egy baloldalról beadott labdát közelről, Schveitzer Milán fejelt a kapuba 2-1. Ezek után a hazaiak több nagy ziccert is kihagytak. Lázár Zsolt, Palla Lajos és Suhajda Gergely is szerezhetett volna gólokat. Ezek a helyzetek azonban rendre kimaradtak. A hazaiak nagy megelégedésére az ellenfél ezeket nem tudta megbüntetni. A legközelebb, a 80. percben jártak az egyenlítéshez. Amikor is, egy jobb oldali beadás után Schveitzer Milán vette célba közelről Váczi kapuját. Azonban az akasztói hálóőr nagy bravúrral védeni tudott. A 88. percben a vendégek kapusa, Szűcs Csaba is bemutatott egy bravúrt. Palla Lajos jobb oldalra tartó lövését tolta ki szögletre.

Gubán Dániel mutat be egy cselt

A mérkőzés összképét nézve, az Akasztónak több gólos győzelmet kellett volna aratnia. A lelkesen küzdő Balotaszállás pedig, szépen helytállt a leendő bajnokesélyes otthonában. A színvonal rendkívül magas volt.

Akasztó FC II. – Balotaszállás FC 2-1

Akasztó FC II.: Váczi, Gubán, Megyes, Pecznyik, Palla, Lázár, Podmaniczki (Fekete), Biber J., Fésüs, Kósa, Suhajda (Biber T.) vezetőedző:  Tóth János

Balotaszállás FC: Szűcs, Lőrincz, Racsmán, Földes, Turu, Vincze, Teremi, Schveitzer (Nagy), Ropos (Szarvas), Csernák, Petrezselyem vezetőedző: Mezei Csaba

Palla Lajos labdával szép gólt szerzett a találkozón
Tóth János vezetőedző- Akasztó FC II.:

Olyan mérkőzés volt, amire számítottunk. Tudtuk, hogy egy jó, és masszív Balotaszállást fogadtunk. Nekünk is, és nekik is voltak hiányzóik. Végig nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Maradt ki nekünk is, és nekik is nagy ziccerük. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a Balotaszállás csapatának. Sok sikert kívánok nekik, és remélem, meglesz nekik a harmadik hely.

Mezei Csaba vezetőedző- Balotaszállás FC:

Idegenben midig egy kicsit kevesebb a kedv. A felhőszakadás a meccs elején, ebből is le tudott faragni. Igaz, mindkét csapatot sújtotta, de idegenben, nekünk még a maradék kis motivációnk is lehet alábbhagyott. Sajnos elég sok sérülés nehezít bennünket mostanság. Sokan nem tudták vállalni a játékot. Úgy gondolom, a leendő bajnokcsapat otthonában egy maximális, száz százalékos kezdővel lehet bármit is elérni. Próbálkoztunk becsülettel. Próbáltunk az elején bekkelni, de gyorsan megkaptuk a gólunkat. A végén már mi is nyitottunk, jobban lett gól is, de az egyenlítés nem jött össze. Gratulálok mind a két csapatnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS