Május 12-én, első alkalommal rendezett Zrínyi Ilona Matematikaversenyt a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, melynek első fordulóján 49 tanuló vett részt az iskolából.

 

-Hirdetés-

Online gyakorlófeladatok kitöltésével készültek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyre a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola diákjai, melyet idén a korlátozó intézkedések enyhítése nyomán hagyományos formában rendezhettek meg az oktatási intézmények.

„Kevesebben jelentkeztek idén, mint az eddigi években. 49 fő vett most részt a versenyben. Az alsó tagozat minden osztálya képviseltette magát. Felső tagozatban pedig az 5. és 8. osztályosok” – nyilatkozta Litauszki Pál Gáborné, pedagógus.  

A járványügyi előírások betartása mellett az idei verseny másik különlegessége, hogy most rendezhetett első alkalommal Zrínyi Ilona Matematikaversenyt a Bem iskola.

„A mi iskolánknak eddig nem volt feladata ennek a versenynek a megrendezése. Ez egy országos verseny, ahol a szervezők neveznek ki egy-egy iskolát. Kiskőrösön eddig a Petőfi Általános Iskolának volt a feladata ezt a versenyt megrendezni. Most az idei járványügyi helyzet miatt az iskolák ugye nem fogadhattak külsős tanulókat, ezért minden egyes intézmény, ahonnan gyerekek jelentkeztek, az intézménynek magának kellett lebonyolítania a verseny megvalósítását. Nagyon kellett arra ügyelnünk, hogy a gyerekek létszáma is egy adott teremben, ne haladja meg a 10 főt” – tette hozzá.

A 2. és 4. osztályos gyerekeknek 60 perc, az 5.-6. osztályos tanulóknak 75 perc, míg a 7.-8. osztályos diákoknak 90 perc állt rendelkezésükre a versenyfeladatok megoldására, melyek korcsoportonként nehezednek.

„Akik itt továbbjutnak, ők már magasabb szintre kerülnek, de ennek a lebonyolításáról egyelőre nincsen információm. Eddig Kecskeméten írták a megyei versenyeket, amit most a járványügyi helyzetben nem tudom, hogyan lehet majd megoldani” – mesélte Litauszki Pál Gáborné, pedagógus. 

A versenyről minden diák emléklappal térhetett haza, melynek eredményét várhatóan egy-két hét múlva tudják majd meg a gyerekek. Ezt követően a legügyesebb versenyzők a területi fordulóban mérhetik össze tudásukat.

 Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS