Kecel Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatokon keresztül több mint egymilliárd forint értékben nyújtott be igényt, melyek minden esetben pozitív elbírálás alá kerültek. Minderről Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere tájékoztatott a közösségi médiában.

A polgármester elmondta, hogy az egyik legfontosabb pályázati fejlesztési lehetőség volt számukra a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, melyre 181 millió forintot nyert el az önkormányzat. Ehhez kapcsolódott még a Szabó Pál és az Újfalusi óvodának az energetikai korszerűsítése is. Az utóbbi esetben a lábazat, a homlokzat és a padlásfödém szigetelése történt meg. Haszilló Ferenc hangsúlyozta, hogy e fejlesztések segítségével a jövőben energia- és költséghatékonyan tudják működtetni az önkormányzati intézményeket.

-Hirdetés-

Szintén korszerűsítetésre került a Flóra Vendégházban található 6 önkormányzati lakás is, melyre sikeresen nyújtottak be pályázatot a Kisfaludy Program keretén belül. Kecel első embere elmondta, hogy hazai, belügyminisztériumi forrásból – mintegy 25 millió forintból – még az idén elkészülhet a polgármesteri hivatal tetőfedése is. Emellett a képviselő-testületi döntésnek köszönhetően 5 millió forinttal támogatja az önkormányzat az egészségház tetőfedésének kialakítását.

A másik TOP-os projekt a Kecel és Imrehegy közötti kerékpárút kivitelezése volt, melyre 345 millió forintos állami támogatást nyertek el.  A beruházáshoz összesen 38 millió forint önerőt biztosított mind a keceli, mind az imrehegyi vezetés.

Haszilló Ferenc polgármester örömét fejezte ki, hogy e fejlesztésnek köszönhetően az Imrehegyről iskolába járó gyermekek biztonságosabban tudnak Kecelre eljutni, továbbá a beruházás elősegíti a szabadidősportot és a turizmust egyaránt.

A keceliek számára régi álom volt, hogy egyszer új étterem épüljön a Csendes Ősz Idősek Otthonában. A városvezetés ezért úgy döntött, hogy pályázatot nyújtanak be a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú intézmény fejlesztésére. Ehhez az állam mintegy 207 millió forintos támogatást nyújt, az önkormányzat és az idősek otthona pedig további 30-30 millió forintos önerőt biztosít, tájékoztatott Kecel város polgármestere.

Kapcsolódó cikk
Kibővítésre kerül a keceli Csendes Ősz Idősek Otthona
Kibővítésre kerül a keceli Csendes Ősz Idősek Otthona
Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 azonosítószámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 206...