Két évvel ezelőtt „Pünkösdölő” néven szerveztek a soltvadkerti evangélikusok családi gyülekezeti napot hagyományteremtő célzattal. A programot az evangélikus gyülekezet idén, május 24-én is megszervezte.

Reggel 9 órától az Evangélikus Egyházi Óvoda udvarában több programmal is várták az érdeklődőket, majd egy szabadtéri istentisztelettel vette kezdetét az esemény, melyet Homoki Pál esperes tartott. Szarka Rita intézményvezető elmondta, hogy már kora reggeltől bográcsos ételeket főztek, kalácsot és rétest sütöttek a gyermekek hozzátartozóinak bevonásával. A rendezvényre az óvodás gyermekek szüleit és családtagjait, az evangélikus gyülekezet tagjait, és az újonnan beiratkozott fiatalokat várták hozzátartozóikkal együtt. A gyermekeket népi játék jellegű kirakodóvásárral, agyagozással, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással, Zsikláné Szarka Judit vezetésével pedig „Csizmám kopogó, táncom dobogó” elnevezésű táncos mulatsággal várták.

A soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda udvarán birtokba vették a gyerekek az új játékokat
Az intézményvezető kiemelte, hogy egy óriási összefogás eredménye volt a rendezvény, melyben segítettek: a gyülekezet tagjai, a presbiterek, az óvoda dolgozói, és a gyermekek szülei is.
-Hirdetés-

Megemlítette, hogy a régi óvodai épület a tavalyi évben lebontásra került és a területrendezési munkálatok után a gyermekek számára használható udvari részt alakítottak ki. Ennek eredményeképpen jött létre a mezítlábas taposóösvény, valamint pályázati forrás bevonásával udvari gyerekjátékok is letelepítésre kerültek, melyet a családi gyülekezeti napon vehettek birtokba a gyermekek. Mindezek mellett kialakítottak egy fűszernövénykertet is, hogy a gyermekek megismerkedhessenek ezekkel a növényekkel.

Az idei évben a járványhelyzet lehetővé teszi az óvoda számára, hogy megszervezzék a ballagó ünnepséget az utolsó korcsoportos gyermekek számára. A ballagó nagycsoportosok egy istentisztelet keretében a templomban fognak elköszönni az intézménytől, a kiscsoportban és a középső csoportosoknál pedig évzáró összejövetelek lesznek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS