Avatar photo
Írta: Kis Edina

Az új kormányrendelet által Tabdin szabadtéren rendezték meg a nagycsoportosok ballagási rendezvényét, hogy a rég megszokotthoz hasonlóan az ovisoknak több szerettük is részt vehessen e nemes napon. Nem úgy, mint a tavalyi ballagók. Az idő is nekik kedvezett, hiszen száz ágra sütött a nap.

A köszöntő beszédet Halászné Márta óvodavezető mondta, majd a kiscsoportosok táncos műsora következett, amit a végén egy búcsúval zártak le. A nagyobbak felé fordulva elköszöntek és integettek nekik, sok sikert kívánva a jövőben.

Halászné Márta óvodavezető köszöntés közben
-Hirdetés-

Ezek után helyet cserélve megkezdték utolsó előadásukat a ballagó gyermekek, amivel  szüleik, nagyszüleik és barátaik számára készültek. Egy kis “színdarabot” láthattunk tőlük, ahol a kiscsibék a nap keresésére indultak, hiszen nélküle fáztak.

Ballagó ovisok előadás közben

Végezetül egy-egy verssel búcsúztak óvónőjüktől és dajkájuktól, megköszönve sok-sok éves munkájukat és türelmüket. Kissné Matusik Katalin óvó néni is elköszönt tőlük. Elmondta nekik, hogy az első napjukon alig engedték el édesanyukájuk kezét krokodil könnyeket ejtve, félve az újtól, de kis idő elteltével már az ő ölükben kacagtak vidáman.  Erre a pár órára átvették a szülői szerepet irányukba és nagyon megszerették őket.

Óvónők búcsúzása és ajándék átadása

Átadták az ajándékokat: egy kis Ballagási szütyőt, első füzeteiket és hogy ne feledjék az óvodai jelüket is egy képben. Végezetül az SZMK-s szülők megajándékozták az óvoda dolgozóit egy-egy csokorral és egy egyedi festésű tányérral. Persze ez még nem minden a gyermekeknek külön névre szóló bögrét is. Aminek mind nagyon örültek, hiszen egy életre szóló ajándékot kaptak. Evvel csodásan zárva a napot a gyermekek számára, akik mindezek után hazatértek szüleikkel otthonaikba vagy esetleg a falu központjában együtt elmentek egy fagyira.

Sipiczki Erika SZMK-s szülő egyedi névre szóló bögre átadása közben

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (108 db kép)
MEGOSZTÁS