Május utolsó hétvégéjén Kiskőrösön sem maradhatott el a városi gyereknap, melyet ezúttal új helyszínen, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben rendeztek meg. A kétnapos gyereknapi kavalkád szervezői: Kiskőrös Város Önkormányzata, a Kunság-Média Nonprofit Kft., a Kőrösszolg Nonprofit Kft. és a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő voltak. 

Az eseménybe a város önkéntes tűzoltói, a Mohácsi úti óvodások, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának német tagozatos diákjai, az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család-és Gyermekjóléti Központjának és Bölcsődéjének ügyes kezű munkatársai, a Kiskőrös Városért Alapítvány tagjai, az Egészségfejlesztési Iroda, illetve a Petőfi Sándor Művelődési Központ és a könyvtár dolgozói, valamint a János Vitéz Látogatóközpont is bekapcsolódott. 
A 100 Ft-os sétálójeggyel minden 18 év alatti gyermek (a bejáratnál kapott kupon ellenében) ajándékba kapott egy kis dobozos, 2 dl-es Jona Drink & Alföld Aranya üdítőt.

-Hirdetés-

 

A kétnapos program egyik szervezője: Szabadi Maglódi Kitti, a Petőfi Sándor Művelődési Központ vezetője mesélt hírportálunknak az eseményről. 

A városi gyereknap második napját fellépésükkel színesítették a Kiskőrösi Óvodák Mohácsi Úti Óvódájának Táncoló talpak csoportja. A minie egérkék gyönyörű ruhájukban mindenki arcára mosolyt csaltak, táncukkal pedig elkápráztatták a nézőket. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának német nemzetiségi osztálya szintén nagy sikert aratott. A 23 gyermek először viselhette fellépésen azokat a ruhákat, amelyet a Német Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével kaptak.

A Kiskőrösi Óvodák Mohácsi Úti Óvódájának Táncoló talpak csoportja is fellépett 
A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának német nemzetiségi osztálya szintén nagy sikert aratott

Ezt követően a művelődési központ kollektívája várta a versenyezni vágyó gyermekeket. Több futam indult a kismotorversenyből, illetve a futóbicajokból, sok gyermek „futott” versenyt a másikkal. A bátor résztvevőket egy-egy csokival jutalmaztuk, a leggyorsabb gyermekek pedig fényvisszaverő mellénnyel lettek gazdagabbak. Szerencsére a verseny alatt baleset nem történt.

A bátor résztvevőket egy-egy csokival jutalmazták

A gyerekek folyamatosan álltak sorba Imi bohócnál is, aki szakadatlanul hajtogatta a kutyákat, cicákat, virágokat, de az arcfestő és csillámtetkó készítők is több órahosszán keresztül színesítették a gyermekek napját a szebbnél szebb, arca és kézre festett alkotásaikkal.

Imi bohóc még a szülőket is lenyűgözte

Nagyon sokan próbálták ki a János Vitéz Látogatóközpont memória- és tilitoli játékait, illetve sokan hallgatták meg a gyermekkönyvtárosok meséit is, amelyek a papírszínház lapjain voltak illusztrálva.

Papírszínház lapjain elevenedtek meg a mesék

A jó idő kedvezett annak is, hogy a gyerekek kipróbálhassák a három légvárat, valamint a tűzoltóautót. A gyermekek ehettek finomabbnál finomabb szendvicseket és vattacukrot, ihattak alkoholmentes koktélokat is.

Kiskőrös önkéntes tűzoltóival mindkét napon találkozhattak a gyerekek

A rendezvényen a két nap alatt több mint hétszázan vettek részt.

Képek: Kökény Johanna 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (127 db kép)
MEGOSZTÁS