2021. május 25-én valódi vizsgakörülmények között mérettethették meg angoltudásukat a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulói, melyre az elmúlt években a napi szintű munka során tehettek szert. Ez a kezdeményezés egyfajta visszacsatolás a tanárok, a diákok és a szülők számára is, hogy négy év alatt mennyit fejlődtek a gyermekek.

Nem vagyunk nyelvvizsga központ, mi csak alapvizsgáztatunk, hiszen az, amit a nyolcadikos diákjaink írtak, nem számít nyelvvizsgának. Ez egy próbanyelvvizsga, amit azért hoztunk létre, hogy mérni tudjuk, hová jutottak el emelt angolos diákjaink a felsőtagozat 4 éve alatt. A teszteket a gimnáziumban tanító Maczelka Mária angol nyelvtanár javítja ki nekünk – nyilatkozta Vágvölgyiné Jaksa Mónika pedagógus.

-Hirdetés-

Az idei angol próbanyelvvizsga csak írásbeli részből állt, mivel a járványügyi intézkedések nem tették lehetővé a szóbeli vizsgarész lebonyolítását.

27 emelt angolos tanulónk tett írásbeli vizsgát. Sajnos a szóbelit nem tudtuk megrendezni járványügyi okok miatt, de már ennek is nagyon örülünk. Tavaly is csak erre volt lehetőségünk. Origó alapfokú B típusú írásbeli nyelvvizsgára készültünk. Azért erre a nyelvvizsgára készítettük fel diákjainkat, mert 2015-ben nyelvvizsgáztatói végzettséget szereztem, így mindenféle csínját-bínját ismerem az Origónak – tette hozzá.

Az angol próbanyelvvizsgán a diákok nyelvhelyességét, szövegértését és íráskészségét mérték fel a különböző feladattípusok, melyek megoldására 1,5 óra állt rendelkezésükre. A tanárok részéről a diákok nyelvtudásának felmérése mellett fontos szempont a tanulmányi eredmények kihangsúlyozása is.

Nekem mindig is az volt a problémám az év végi bizonyítvánnyal, hogy nem tett különbséget abban, hogy a diák alap vagy emelt szinten szerezte meg az érdemjegyét angol nyelvből. Nagyon nem mindegy, hogy a diák 4 évig heti 5 órában küzdött a nyelvvel vagy heti 3 órában. Mivel ezt a bizonyítvány nem mutatja, így úgy éreztem, hogy kell egy végkifejlet, egy zárás a nyolcadikosoknak, ami hangsúlyozza azt, hogy ők 4 éven keresztül heti 5 órában és keményen dolgoztak azért, hogy alkalmasak legyenek egy alapfokú nyelvvizsgára.

A próbanyelvvizsgát teljesítő diákok tanúsítványt kapnak elért eredményükről, mely szerint a 4 év során elért tudásuk alapján B típusú nyelvvizsgára alkalmasak. Ezt a tanúsítványt jutalomkönyv kíséretében vehetik majd át a ballagásukon június 12-én.

Forrás: Kiskőrös TV

MEGOSZTÁS