Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere a járványügyi helyzetre való tekintettel akciótervet készíttetett, melynek koordinálása a helyi akciócsoport feladata. A tavaly tavasszal megalakult csoport tagjai a Kecel Város Önkormányzata, a Kunsági Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület, az Egyházi Oktatásért Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat Keceli Csoportja. A karitatív munkában a keceli római katolikus plébánia részéről közreműködik Papp József diakónus is.

Az akcióterv keretében több adománygyűjtést szerveztek városszerte, mely során több, mint száz csomag tartós élelmiszer gyűlt össze. A felajánlott csomagokat a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került, rászoruló családok között osztottak szét.

-Hirdetés-

A rengeteg beérkezett élelmiszer mellett pénzadományokat is felajánlhattak, melyből többek között egyszer használatos orvosi maszkokat és fertőtlenítőszereket is vásárolt az akciócsoport.

Mivel a 3. hullám a magyar oltáspolitikának köszönhetően gyakorlatilag lecsengett, így az akciócsoport úgy döntött, hogy a maradványösszegből orvosi eszközöket vásárolnak Kecel lakóinak ellátásának érdekében.

A döntésnek köszönhetően további 1 darab defibrillátort (mellé 1 riasztós tárolószekrényt), 2 darab ózongenerátort és 1 fonendoszkópot vásároltak.

Az eszközöket a mai napon nyújtott át a koronavírus-járványban hősiesen helytálló háziorvosoknak Haszilló Ferenc polgármester, Ridegné Szilágyi Bettina, az Egyházi Oktatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Benedeczki Tamás, a Kunsági Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület elnöke adott át.

Képek: Csiszér Erika

MEGOSZTÁS