E tanév során első ízben 2021. május 28-án, pénteken kerültek megrendezésre az ágazati alapvizsgák a Kiskőrösi Wattayban. A szakképzési törvény szerint az ágazati alapoktatás lezárásaként szakképző iskolában a kilencedik, technikumban a tizedik évfolyam elvégzése után ágazati alapvizsgát tesznek a tanulók, és ezt követően kezdhetik meg tanulmányaikat a szakirányú oktatásban (következő évfolyamon), illetőleg köthetnek szakképzési munkaszerződést.

-Hirdetés-

Az ágazati alapvizsgákat különlegessé tette, hogy ebben az esetben a képzésben részt vevő felnőttek vizsgáztak, akik 2020 őszén kezdték meg tanulmányaikat. Összesen három ágazati alapoktatás vizsgája valósult meg: Fa- és bútoripar, Gépészet, valamint Gazdálkodás és menedzsment ágazatokban tettek vizsgát a felnőttek.

Hegesztők az ágazati alapvizsgán 2021. május 28-án

Az ágazati alapvizsga után a szakirányú oktatás alatt, már célirányosan Asztalos, Hegesztő, Pénzügyi-számviteli ügyintéző, Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmákat tanulnak a képzésben résztvevők.

Az ágazati alapvizsga során jó volt látni, ahogyan a különféle háttérrel rendelkező vizsgázók lelkesen, a lehető legjobb tudásuk szerint igyekezetek maximális teljesítményt nyújtani. Az intézmény igazgatója, Franczia László ebben az esetben, mint vizsgázó vett részt a Fa- és bútoripar ágazat alapvizsgáján, és eredményes vizsgájának köszönhetően már asztalosnak tanul.

Franczia László ebben az esetben, mint vizsgázó vett részt a Fa- és bútoripar ágazat alapvizsgáján

A Wattayban jelenleg is zajlanak a szakmai és az érettségi vizsgák, a következő nagyobb megmérettetés pedig a június második felében megrendezésre kerülő ágazati alapvizsgák lesznek, ahol a kilencedik osztályos, nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók tesznek ágazati alapvizsgát, Fa- és bútoripar, Gépészet, valamint Turizmus-vendéglátás ágazatokban.

A Gazdálkodás és menedzsment ágazatban tanulók is átvették a vizsga eredményét tartalmazó tanúsítványt

Az sikeres vizsgákhoz gratulálunk, a szakma megszerzéséhez pedig sok sikert kívánunk!

Forrás, további képek: http://kszcwattay.hu/ 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS