Jelenleg a Mészáros Lőrinc utcában folynak járdaépítési munkálatok, de a Liget utcai felújításra is adott be pályázatot az önkormányzat. A Damjanich utcában teljesen új járdaszakaszt fognak kialakítani.

A város járdáinak állapotát átfogóan mérte fel az önkormányzat. Ez alapján, a lehetőségekhez mérten a lehető legrövidebb időn belül szeretnék felújítani a problémás szakaszokat. Az elmúlt években a rekonstrukciós munkálatokra külön eljárást dolgoztak ki. 

-Hirdetés-

Nem minden esetben tudunk új járdát rakni mindenhova, ezért 7-8 évvel ezelőtt a Kőröskom Kft. kitalált egy nagyszerű megoldást, egy kitűnő technológiát, hogy felszedjük a régi járólapokat, majd egy új alapot beszegélyezve visszarakjuk ugyanazt. Ez egy sikeres projekt és azt látjuk most így az évek elteltével hogy nagyon stabilak és erősek ezek a járdák – nyilatkozta Domonyi László

Az új technikáknak köszönhetően jelentősen felgyorsultak a járdakonstrukciós munkálatok a városban. 

Ezzel nagyon felgyorsult a járdaépítés és felújítás Kiskőrösön. Az elmúlt 15 évben körülbelül 11 kilométernyi járdát építettünk és fejlesztettünk fel. Ez a projekt, program a közmunka programon belül, illetve belügyminisztériumi pályázatokkal támogatott előrehaladás. Mindkét programban Kiskőrös elég erősen részt vesz, kihasználjuk a lehetőségeinket – tette hozzá. 

Jelenleg a Mészáros Lőrinc utcában folynak munkálatok, ahol teljesen új járda kerül kiépítésre a régi helyett. Az idén szeretnék még a Liget utcai járdát is felújítani. Erre már beadta pályázatát a belügyminisztériumhoz a város. A Mészáros Lőrinc utcában felszedett járólapokból a tervek szerint a Damjanich utcában fognak járdát építeni, hiszen itt jelenleg nincs járda, azonban nagy szükség lenne rá.   

Sajnos sok helyen nincs járdánk. Előtérbe helyezzük azokat az utcákat a járdaépítésre, ahol nincs, mert a lakosság támad minket, hogy rosszak a járdák. Lehet hogy az a járda rossz, de ahhoz képest akinek nincs járdájuk, még mindig jobb a rosszabb járda, minthogy nincs. Ezen gondolat mentén hozunk létre új járdákat. Ezt is úgy próbáljuk, hogy a Mészáros utcából felszedett lapokból építünk majd egy új járdát – fűzte hozzá. 

A városban a járdák többsége 30-40 évvel ezelőtti. Ennyi idő alatt a kő is elgyengült és sok helyen a régi lapok nem bírják azt, hogy ráparkolnak az autók. A felújítások során jól látszik, hogy az építésnél a legtöbb járda nem kapott se megfelelő alapot, se szegélyt. A több évtizedes használat is visszatükröződik rajtuk. Az önkormányzat továbbra is igyekszik minden anyagi forrást mozgósítani annak érdekében, hogy minél több járdaszakasz újuljon meg a városban. 

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU (archív fotó) 

MEGOSZTÁS