Az I. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság egyik területi fordulójának adott otthont a soltvadkerti labdarúgó pálya június 5-én. Az eseményre érkezők számára ez volt az első állomás abban a sorozatban, amely végén a legjobb tizenegyesrúgó 10 millió forintot nyerhet.

-Hirdetés-

A sportprogram rendezője a Soltvadkerti TE volt, melynek elnöke Schmidt Zsolt elmondta, hogy decemberben kereste meg az egyesületet a szervező bizottság, hogy adjanak helyszínt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság egyik területi fordulójának. Örömmel fogadták a felkérést, mivel minden olyan programban szívesen vesznek részt, ami a labdarúgással és a sporttal kapcsolatos. A követelmény az volt a feltételek tekintetében, hogy legyen legalább 10 labda, 4 kapus és 4 kapu a lebonyolításhoz.

Az élőfüves pálya kímélése miatt a műfüves játéktéren rendezték meg az eseményt, amelyre előzetesen 43-an regisztráltak és végül 38-an rúgtak tizenegyest. A kapura lövéseket ezen a napon kapusként a soltvadkerti Eifert János, Engler Antal, Frittmann Patrik, Szabó Norbert és akasztóról Németh Zsolt próbálta hárítani. A verseny indulásánál két kapura, majd a legjobb 16 főtől kezdődően már egy kapura lőtték a tizenegyeseket a résztvevők. A lebonyolítás szerint a legjobb 6 tizenegyesrúgó jutott tovább a megyei döntőbe és további 6 pótjátékos várhatja még azt, hogy a későbbiekben szerepelhet.

Schmidt Zsolt és a győztes, Sinkó András

Meg kell jegyezni, hogy a soltvadkerti fordulót megnyerő kecskeméti Sinkó András 13 tizenegyesrúgás után lett győztes. Rajta kívül még készülhet a megyei döntőre Tóth István, Papp Milán, valamint Soltvadkertről Frittmann Patrik, Eifert János és Tóth Róbert. A soltvadkerti helyszínen kívül ezen a napon még rendeztek tizenegyesrúgó bajnokságot Hartán, Kiskunhalason és Bátyán is. A megyei döntő időpontja és helyszíne még nem ismert, az országos döntőnek pedig a tervek szerint a Bozsik vagy a Hidegkúti Nándor Stadion ad majd otthont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS