Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC csapata. Az együttesnél a bajnokság befejezését követően az elmúlt napokban személyi változások voltak.

A csapat élén edzőváltás történt, miután Miskovicz Bálint már nem látja el ezt a feladatot és a csapat irányítását Füleki Antal vette át. Mindezek mellett a továbbiakban máshol folytathatja majd pályafutását a gárda kapusa és csapatkapitánya, Ámann Márk is. Ilyen előjelek után és egy bácsalmási 1-0-ás vereséget követően lépett pályára a Magyar Kupa második fordulójában a megyei II. osztályban 4. helyen végzett Sükösd SC otthonában a Kiskőrösi LC együttese.

-Hirdetés-

A kiskőrösi csapatban a sérülések és egyéb okok miatt több helyi fiatal is játéklehetőséget kapott, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat és a gárda 3-1 (0-3) arányú győzelmet aratott: Tóth Z. – Pintyi, Dunai (Karf), Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á. (Hajnal), Barkóczi, Vajda, Andó (Sinkó), Breznyán. A kiskőrösiek magasabb ritmusban kezdték a találkozót, mint a sükösdiek és mintegy fél órányi játék után már 3-0-ra vezettek Pintyi Roland, Salami Eugene és Dunai Rudolf góljaival. Az első félidőben a helyzetek alapján akár ennél nagyobb különbség is lehetett volna a két csapat között. A második félidőben bátrabb játékkal jött ki az öltözőből a hazai gárda és Lógó Zsolt góljával a 67. percben szépítettek. A mérkőzés hátralévő szakaszában mindkét oldalon adódtak helyzetek, de újabb találat már nem született. A kiskőrösiek megérdemelt győzelmet arattak és ezzel továbbjutottak a kupasorozat következő fordulójába. A csapat a Bács-Kiskun Megyei Kupa legjobb 4 csapata között van és az elődöntőben léphet majd pályára, valamint jogot szerzett az országos főtáblán való szereplésre.

Füleki Antal

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-A klubnál az U16-os csapat edzőjeként dolgozok és az utánpótlás gárda keddi mérkőzése után közölte velem az egyesület vezetése, hogy a felnőtt gárdánál a továbbiakban már nem Miskovicz Bálint felel a szakmai munkáért. Felkértek, hogy segítsek a klubnak és a hátralévő Magyar Kupa találkozókra vállaljam el a csapat edzői teendőit. Edzést nem tartottam a csapatnak, rengeteg hiányzó volt a mai mérkőzésre, így nagyon nehéz helyzetben vágtunk neki a találkozónak. Az ellenfelünket nagyon komolyan vettük és feltérképeztem, hogy milyen játékerőt képviselnek és mely játékosukra kell odafigyelnünk. A mi játékunkat úgy próbáltuk alakítani, hogy már az első perctől kezdve domináljunk és lehetőleg gyorsan, több gólt rúgva döntsük el a továbbjutás sorsát. A szűk keret miatt ma olyan fiatalok is játéklehetőséget kaptak, mint Andó Gergely, Breznyán Gergő vagy Karf Alex, akik nagy lelkesedéssel és jó teljesítménnyel járultak hozzá a csapat sikeréhez. Szívesen vállaltam el az edzői feladatot, azt még nem tudom, hogy a továbbiak miként alakulnak. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk és úgy gondolom, hogy a következő kupafordulót is bátran várhatjuk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS