A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium szervezésben valósult meg 2021. június 8-án a duális képzők fóruma. A fórum célja a szakképzésben történt változások bemutatása volt, az iskola és a gazdálkodó szervezetek közötti együttműködés megerősítése a Szakképzés 4.0 stratégia alapján.

A rendezvényen Franczia László igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd Csúzdi Zoltán a Kiskunhalasi SZC kancellárja megnyitójában kifejtette a duális képzők meghatározó jelenlétét a szakképzésben.

Benedek Tibor igazgatóhelyettes előadásában bemutatta a szakképzésben történt változásokat
-Hirdetés-

Benedek Tibor igazgatóhelyettes előadásában bemutatta a szakképzésben történt változásokat és az ennek következtében elvégzendő feladatokat. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Konfár-Szabó Beáta szakképzési tanácsadó tartott tájékoztatást a szakképzési munkaszerződés rendszeréről.

Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Papp Gyula a Kiskunhalasi SZC főigazgatója, valamint Vikker József a Kiskunhalasi SZC szakmai főigazgató-helyettese.

Duális képzőként az alábbi szervezetek vettek részt a rendezvényen: Protokon Kft, Agroline Kft, Tek-Szol Kft, Ungvári Works Kft, Eckerle Industrie Kft, Kurta Kocsma Kft, Németh Vendéglátó Kft, Zöld Vendéglő Akasztó valamint Aszódi János, Fejes István egyéni vállalkozók, képviselve a Gépészet, a Fa- és bútoripar, valamint a Turizmus- vendéglátás ágazatokat.

Az előadások után kötetlen beszélgetés keretében kerültek megvitatásra, átgondolásra a felmerült kérdések, észrevételek.

Az előadások után kötetlen beszélgetés keretében kerültek megvitatásra az észrevételek

A rendezvény helyszínéül a GINOP-6.2.3-17-2017-00004 projekt keretében kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhely szolgált. A szervezési, előkészítési feladatok elvégzéséért köszönet illeti Fülöpné Horváth Mónika igazgatóhelyettest.

„A Szakképzés 4.0 stratégia célja, hogy a magyar fiatalok olyan készségek és kompetenciák birtokában kerüljenek ki az iskolarendszerből, amelyek segítségével megállják a helyüket a negyedik ipari forradalomban átalakuló munkakörökben is. A szakképzés és felnőttképzés megújítása elengedhetetlenné vált a gyors technológiai fejlődés és a munkaerőpiaci elvárások folyamatos változása miatt. A gazdasági növekedés csak akkor tartható fent hosszú távon, ha a fejlesztések hatékonyságnövekedést eredményeznek, és ehhez elegendő számú, megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakember áll a munkaerőpiac rendelkezésére. Ehhez a gazdaság mindenkori igényeihez jobban alkalmazkodni képes szakképzésre és felnőttképzésre van szükség” – írja a www.ikk.hu. 

 

Képek és szöveg: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS