A június 12-én éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben egy fáklyadiagrammal szemléltetve bemutatták, hogy a most éjszaka átvonuló hidegfrontot követően vasárnapra néhány fokot visszaesik átmenetileg a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalban 11 és 20 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire 22-27 fokig melegszik a levegő, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz.

Az ábra az ECMWF időjárási modell alapján készült (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat facebook)
-Hirdetés-

Ezt követően azonban tartós és jelentős melegedésre kell számítani – emelték ki. Azt írták: a jövő héten napos, az ország döntő részén csapadékmentes idő valószínű, és szerdán már általában 30, míg a hétvégén 35 fok közelében alakul a hőmérséklet országszerte. Azt is megjegyezték, hogy a 35 fok közeli értékek miatt az is előfordulhat, hogy akár a napi melegrekordok megdőljenek, amelyek június 20-a (jövő vasárnap) körül 37 fok környékén alakulnak.

Így, a nyári szünetet igazi strandidővel indíthatják a gyerekek. Előkerülhetnek a bikinik, a fürdőruhák, a gumimatracok és naptej. Irány a STRAND, kezdődjön méltóképpen a VAKÁCIÓ

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció