Igazán szép idényen van túl az Akasztói Focisuli SE U-16-os csapata. Hiszen az U-16-os bajnokság Északi csoportjának küzdelmeit megnyerték. Ezzel hosszú évek után lett újra bajnok csapata Akasztónak az utánpótlásban.

-Hirdetés-

A csapat mérlege a következő lett: 16 győzelem, 2 döntetlen, és 2 vereség. 179 rúgott, és mindösszesen 28 kapott gól.

Ezzel messze a legtöbb gólt szerezték Szabó Attila fiai. Jól mutatja ezt az is, hogy a második, Lajosmizse 92 találatot szerzett a 2020-2021-es idény során.

A szezon, főként tavasszal egyre kiélezettebb volt. Csak az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Végül a bajnok Akasztó egy ponttal tudta megelőzni a második Lajosmizsét.

Kovács Tivadar lett a bajnokság, és az Akasztó gólkirálya is

A csapat házi, és egyben a bajnokság gólkirálya Kovács Tivadar lett 67 találattal. A második pedig Szabó Norbert 54 szerzett góllal.

Szabó Attila vezetőedző

Az együttest egy fiatal vezetőedző, Szabó Attila irányítja. Vele beszélgettem az elmúlt idényről.

Hogyan indultatok neki a 2020-21-es szezonnak? Mik voltak a célok?

Tavaly nyár közepén úgy kezdtük meg a felkészülést, hogy mindenképpen az első három helyezés egyikét el szeretnénk érni. Tavasszal harmadik helyen végeztünk, így tudtuk, hogy van esélyünk rá. A srácok is így álltak hozzá, jó volt az edzéslátogatottság és a hozzáállásuk is. Ez kifizetődőnek bizonyult.

Milyen pozitívumok és negatívumok voltak ebben az idényben?

Szerencsére pozitívumból volt több. Ősszel minden meccset megnyertünk, első volt a csapatunk. Tavasszal is ugyanilyen folytatásra számítottunk. Sajnos nem így lett. Közbe szólt a járvány, sérülések és volt egy távozó játékosom is. Sok meccset úgy játszottunk le, hogy cserénk sem volt. Eközben az ellenfeleink sokat erősödtek és fejlődtek. Szóval nem volt egyszerű. De a játékosaim bebizonyították, hogy ők akarják legjobban megnyerni a bajnokságot. Számos meccsen még félidőben több gólos hátrányban voltunk, mégis döntetlent játszottunk, vagy nyertünk. Kiemelném a Solt, Kerekegyháza és a Kiskunfélegyháza elleni meccset. Izgalmas lett a vége, de úgy gondolom megérdemeltük az első helyet.

Kit vagy kiket emelnél ki a csapatból?

Bár a góllövőlista első két helyezettje a csapatunkból került ki, kiemelni nem szeretnék név szerint senkit. Mindegyik játékos sokat tett hozzá ehhez a végeredményhez. A szülőknek és az önkormányzatnak köszönjük, hogy meg tudták oldani számunkra a sok utazást. A vezetőknek pedig, hogy rendezett körülmények között tudtunk készülni a szezonra.

A bajnokcsapat tagjai voltak:

Legéndi Marcell, Torgyik Tamás, Kósa Balázs, Fábián Péter, Tóth Szabolcs, Szabó Norbert, Suhajda Máté, Szabó Ákos, Kiss Máté, Haskó Áron, Kovács Tivadar, Gubán Zoltán, Kis Dávid, Megyes Ákos, Szrenkó Attila, Varga Barnabás.
Vezetőedző: Szabó Attila

Ezzel Akasztónak 2020-2021-es szezonban két bajnokcsapata is lett, hiszen a serdülők mellett a megye hármas együttes is bajnoki címet tudott szerezni.
MEGOSZTÁS