A tanítást követő két hétben a felügyelet alatt napközit, szakköröket, sportfoglalkozásokat, fejlesztőfoglalkozásokat, illetve egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő és felzárkóztató foglalkozásokat egyaránt lehet szervezni.

Június 15-én kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a vakáció. Viszont a családok helyzetének segítéséért, valamint a tanulók felzárkóztatásáért a tanítást követő két hétben az iskolák 1-8. évfolyamain – azaz az általános iskolákban, illetve a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumok 5-8. osztályaiban – meg kell szervezni a gyermekfelügyeletet, ahol ezt a szülők igénylik – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
-Hirdetés-

A közlemény szerint gyermekfelügyeletet június 29-ig lehet kérni. Ez alatt napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő és felzárkóztató foglalkozás egyaránt szervezhető – amennyiben pedagógiai szempontból ez indokolt. Arra is felhívták a figyelmet, hogy ha valaki nem a lakóhelyén jár iskolába, és nem tudja megoldani az utazást, annak a saját településén működő iskolában kell biztosítani a gyermekfelügyeletet.

Az óvodák azonban a nyári szünetben is nyitva lesznek. Az Emmi ezzel kapcsolatban külön levélben kérte az intézmények fenntartóit, hogy a nyári szabadságokat és a következő hónapokra időzített esetleges felújításokat, karbantartásokat úgy tervezzék, hogy ezek elvégzése mellett is folyamatosan működhessen az óvoda.

A következő tanévvel kapcsolatban azt írták: szeptember elsejétől korlátozásmentes jelenléti oktatásra számítanak.

Forrás: eduline.hu, MTI
Kiemelt kép: illusztráció (Vargosz/XV Média)

MEGOSZTÁS