Várható volt, hogy már az első magyar meccsre megtelik a főtéri szurkolói sátor, ahol nagy LED-es kivetítőn követhetik az foci EB eseményeit a kiskőrösi szurkolók.

A magyar csapatnak rendkívüli módon küzdeni kell, hiszen talán a legerősebb csoportba sorsolták, ahol több bajnokesélyes csapat ellen játszanak. A Puskás Arénában sem lehetett egy gombostűt sem leejteni június 15-én, ahol Magyarország küzdött első meccsén az F csoportban, a címvédő Portugália ellen 55 ezer 662 néző előtt. A portugál Record, szöveges élő közvetítésében így írt a meccsről:  „A hangulat és a légkör fantasztikus, a magyar szurkolók minden megnyert párbajt úgy ünnepelnek, mintha gólt szereztek volna!”

„A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást – egy rövid periódust leszámítva – nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. A hazaiak lesgólig jutottak a második félidőben, a portugálok viszont Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a 84. percben, három perccel később Cristiano Ronaldo büntetőből megduplázta az előnyt, a hosszabbításban pedig végleg bebiztosította a győzelmüket.” (vg.hu)

De mi erről a véleménye a kiskőrösi szurkolóknak?

-Hirdetés-

Pethő Attila (a fotón jobb oldalt az első):

Ha végignézzük az elmúlt európa bajnokságokat, vagy akár a világbajnokságokat is, a legtöbb esetben négy csapatos csoportok voltak, de ilyen még nem fordult elő, hogy három ennyire erős csapatot összesorsoljanak mellénk. A piros-fehér-zöld színekben játszó magyar csapat minden bizonnyal az összes meccsen küzdeni fog, megmozgatva az aktuális ellenfelet. Az biztos, hogy reálisan nézve tisztában vagyunk azzal, hogy a másik három csapat erősebb, mint a mieink, de ott lehetnek a magyar fiuk az EB-n, és ez már nagy teljesítmény. Minden pontnak örülünk, a lényeg, hogy jó meccseket lássunk! Mi szurkolunk, a pályán pedig küzdjenek! Hajrá magyarok!

Váczi Kinga (a fotón jobb oldalt):

A lányommal a magyar meccsre jöttünk be a központba és a többire is kijövünk majd, amikor a mieink játszanak. A fiam viszont minden nap itt van a szurkolói sátorban és minden meccset megnéz a haverokkal. Ő maga is focizik, a család női ága a kézilabda mellett kötelezte el magát, de természetesen más sportágakban is szurkolunk mindig a magyaroknak. A magyar válogatottnak sok sikert kívánunk és bízunk benne, hogy jó meccseket fogunk látni és lesz olyan rangadó, ahol győztesként éneklik el a végén a magyar Himnuszt. Az utánpótlásnak is sikereket kívánunk és bízunk abban, hogy a kiskőrösiek közül is lesz olyan, aki focizik majd a magyar válogatottban.

Barkóczi László (a fotón fehér sapkában):

Eddig majdnem minden nap kijöttünk a szurkolói sátorba. Szeretjük a jó meccseket, akik bejutottak az EB-be, már hatalmasat bizonyítottak. Az biztos, hogy erős a csoportunk, nem lesz könnyű helyzetben a magyar válogatott, de kívánjuk nekik, hogy legyen győztes élményük is. Szerintem ebből a csoportból fogja megnyerni valamelyik csapat az EB-t, nagy esélye van a franciáknak, a németeknek, ha visszanézünk az eddigi EB-k és a VB-k eredményeire. De a belgák is most rendkívül jók. (Az asztaltársaságból többen a hollandok mellett tették le a voksot.)

Kapcsolódó cikk
Megnyitott az EB szurkolói sátor Kiskőrös főterén
Megnyitott az EB szurkolói sátor Kiskőrös főterén
2021 Június második hetében már gőzerővel készültek Kiskőrösön is a 16. labdarúgó Európa-bajnokságra (EURO 2020), mely június 11-én pénteken 21...

Harangozó Eszter lelkes szurkolóként, édesapjával érkezett a főtéri sátorba az első magyar meccsre. Teljes szurkolói díszben, piros-fehér-zöld színekbe öltözve. Még az arcára is ráfestette a trikolor színeit. Ő kézilabdázik, de mint mondja, szereti nézni a focimeccseket is. Igazi szurkolóként végigizgulta a meccset, miközben kiabálta: Hajrá magyarok!

Schäffer Tamás szurkolói pólója egyértelmű. A hátára mi más is lenne írva, mint: Schäffer. Igaz, hogy a középpályás, magyar válogatott labdarúgó egy f-fel írja a nevét, de a mi Tamásunk második neve András, így majdnem teljes a névazonosság a Portugália ellen, a magyar válogatott kezdőcsapatának tagjaként kiálló Schäfer Andrással. Mint Tamás elmondta, most a magyar meccsekre jön ki a főtéri sátorba, de a második fordulótól izgalmassá válnak az EB rangadói, úgyhogy itt lesz a helye a szurkolók között. Nem kérdés, hogy hatalmas küzdelmeket fogunk látni a magyar csapat részéről is, hiszen bizonyítani akarnak a játékosok. Ha az EB győztesre tippelek, akkor Belgiumra adom a voksomat. A játékosok is kiválóak, a csapatösszhang is megfelelő. Másrészt ennek a generációnak ez az EB az utolsó nagy lehetősége a „nagy dobásra”, ami mindenféleképpen plusz motivációt ad a játékosoknak– mondja.

A sátorban továbbra is várják szurkolókat. A magyarok legközelebb szombaton 15 órakor lépnek pályára a Puskás Arénában. Akkor Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán 21 órakor a németek vendége lesz Münchenben. 

Kapcsolódó cikk
EB szurkolói sátor épült Kiskőrös főterén
EB szurkolói sátor épült Kiskőrös főterén
Kiskőrösön, a Petőfi téren nagy munkálatokba kezdtek június 9-én szerdán. Június 11-én 21 órakor Rómában az Olaszország-Törökország mérkőzéssel kezdődik a...

Írta, fotók: Boda Zsuzsa, helyszíni fotó: MTI
További képek: olvasói fotók

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS