2020/2021-es tanévben is megszervezték az Országos Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Versenyt, immáron kilencedik alkalommal. A versenyen a Kiskőrösi EGYMI két diákja: Majer Gábor és Kiss Tibor is indult. 

Az igazán tehetséges növendék 
tanításának lényege, hogy ne mi mondjuk meg neki 
az adott  probléma helyes megoldását, 
hanem okosan tereljük arrafelé, 
hogy rájöjjön a helyes  megoldásra.
Ne aggódjunk, ha néha tévúton jár is, 
előbb utóbb megtalálja a helyes utat. 
Időnként hagyjuk őt bemenni az 
útvesztőbe is, aztán nyugodtan 
várakozzunk a kijáratnál, ahol 
biztosan hamarosan meg fog jelenni. Ezért IGAZI tehetség.

/Egy zenepedagógus tapasztalatai/

A levelezős rendszerű Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Verseny a 2010/2011-es tanévben indult, Komárom-Esztergom megye iskolái között. A következő tanévben már kiterjesztették a régióra, és azt követően már országos versenyt rendeztek.

-Hirdetés-

A versenyt sajátos nevelési igényű diákoknak hirdetik meg minden évben, ahol több tantárgy közül lehet választani: informatika, magyar nyelv és irodalom, matematika, természetismeret, történelem és társadalmi ismeretek tantárgyakból. 

A feladatlapokat számítógépen kellett megoldaniuk a diákoknak és elektronikusan eljuttatni a szervezőknek, egyénileg. A Kiskőrösi EGYMI 6. osztályos diákjai természetismeret tantárgyból jelentkeztek a versenybe. Felkészítő tanáruk: Fazekasné Tatai Renáta megkeresésünkre elmondta, hogy a tanév ideje alatt minden hónapban kaptak egy feladatlapot és azt kellett kitölteniük, valamint e-mailben visszaküldeniük a diákoknak.

A versenyben eredményesen szerepelt Majer Gábor, aki a természet műveltségi terület 2. helyezettje lett. 

Majer Gábor második lett a IX. Országos Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Versenyen. Ajándékait az iskolai tanévzáró alkalmával vehette át  

Szeretettel gratulálunk! 

MEGOSZTÁS