A D-Line Data Kft. a Magyar Telekom hálózatán hálózatfejlesztést hajt végre, mely keretében új optikai  hálózat kiépítését végzi. Azokon a szakaszokon, ahol jelenleg földkábelek futnak, alépítményt szükséges építeni, vagy új oszlopot kell állítani annak érdekében, hogy minden ingatlan beköthető legyen az új távközlési hálózatba.

-Hirdetés-

Megkerestük a munkálatokat végző alvállalkozás a Zaliszan Kft. ügyvezetőjét, Györgye Zalánt, aki kérdésünkre elmondta, hogy a szükséges engedélyek beérkezése után azonnal, elmúlt szerdán munkához is láttak. A fejlesztés nem érinti a meglévő szolgáltatást, így nem kell kieséssel számolni ezen a területen, azonban az új optikai hálózat kiépítésével gyorsabbá fog válni az internet Soltszentimrén, tette hozzá az ügyvezető.

Megtudtuk, hogy a nagy meleg ellenére is folyamatos a munkavégzés, a fejlesztési feladatok a település minden utcáját fogják érinteni, így körülbelül 7 kilométernyi árkot szükséges kiásni a településen. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban befejeződjön a kivitelezés, a következő napokban 25 fő fog a helyszínen dolgozni, melynek köszönhetően akár 3 hét múlva be is tudják fejezni a kivitelezést, tájékoztatott Györgye Zalán.

Az alépítmény építése során a közterületeken esetlegesen beültetett zöld növényzet sérülhet. Azonban ez az új hálózat már olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy a későbbiekben minden új szolgáltatás is továbbítható lesz rajta keresztül, így újabb bontási munkák már nem várhatók.

MEGOSZTÁS