Az idei tanévzáró ünnepségen Breznyán Gitta vehette át Soltiné Samu Zsuzsanna intézményvezetőtől a “SZÓ-LA-M” AMI Díjat. 

 
 
A díjat az iskola vezetősége azzal a szándékkal alapította, hogy elismerjék azon tanulókat, akik kitartó szorgalmukkal, eredményes munkájukkal több éven keresztül képviselték a “SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskolát. A díjra minden olyan -művészeti iskolai tanulmányát befejező- növendék felterjeszthető, akit a főtárgytanár javasol. A méltatások összegzése után a tantestület titkos szavazással dönt a díj odaítéléséről.
 
Gitta 2010-ben, 8 éves korában lépte át a zeneiskola küszöbét. Az akkor még kislány nagy lelkesedéssel kezdte felfedezni szeretett hangszere, a zongora csodáit. Már kezdő növendékként megmutatkozott kiemelkedő szorgalma, példaértékű hozzáállása a feladatokhoz. Tanárnője, Balázs-Nagy Gabriella elmondása szerint mindig felkészülten érkezett órára, maximálisan teljesítette a követelményeket. Könnyű volt vele együtt dolgozni, mindenre fogékony, szófogadó és alázatos növendék volt. Iskolai, városi rendezvényeken mindig helytállt, lehetett számítani zongorajátékára. Bár az évek haladtával gimnáziumi tanulmányai és sikeres felsőfokú nyelvvizsgája mellett kevesebb ideje jutott a gyakorlásra. Gitta 11 évig volt a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. Ez idő alatt számos zongoraversenyen jeleskedett. 
 
A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: 
 
– 2012-17 között négy alkalommal vett részt a Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozóján, ahol minden évben kiemelt nívódíjban, valamint egyszer a zsűri különdíjában is részesült.
 
– 2015-ben közreműködött a bajai VIII. Nemzetközi Zeneiskolai Négykezes és Kétzongorás Versenyen, ahol két páros produkcióját is erősítette. Mindkét előadást kiemelt nívódíjban és egy különdíjban részesítette a bíráló bizottság. 
 
– 2016-ban indult a hatodik alkalommal Kiskőrösön megrendezett Területi Zongoraetűd Versenyen, ahol korcsoportjának legmagasabb pontszámával, Különdíjjal került a kiemelt nívódíjasok közé. 
 
 

Gratulálunk, további szép sikereket kívánunk! 

-Hirdetés-

Forrás:  Szólam Alapfokú Művészeti Iskola Kiskőrös 

 
MEGOSZTÁS