Idén elmaradt a koronavírus okozta világjárvány miatt az a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett ünnepi ceremónia, melynek keretében díjazzák a rendőrség kötelékében kiválóan teljesítő dolgozókat. Ezért Domonyi László, Kiskőrös polgármestere úgy döntött: ebben az évben június 23-án városunkban, az önkormányzat dísztermében méltatták munkásságukat.

-Hirdetés-

Csizovszki László alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy abban a megtiszteltetésben volt része a kiskőrösi rendőröknek, hogy Domonyi László polgármester felajánlásából – e rendkívüli vírushelyzet miatt elmaradt ünnepséget – helyben tarthatják meg. Az önkormányzat és a rendőrség így értékelni tudja azoknak a rendőröknek a munkáját, akik legkiválóbban látják el a feladatukat.

„A városvezetésnek a közbiztonság az egyik legfontosabb terület, mivel rendkívül fontos, hogy a kiskőrösiek biztonságban érezzék magukat”, tájékoztatott Domonyi László polgármester. A város első embere rámutatott, hogy bár nem önkormányzati felügyelet alatt áll a rendőrség, ennek ellenére a kiskőrösi önkormányzat idén is szeretné értékelni azt a munkát, amit nap, mint nap végeznek a rendőreink.

Ennek keretében elismerő oklevelet kapott Kiss Gergely rendőr főtörzsőrmester, aki 2011 februárja óta dolgozik a kiskőrösi rendőrség kötelékében. Az Igazgatásrendészeti Osztályon referensi beosztásban tevékenykedő rendőr a mindennapokban általános szabálysértési és hatósági feladatokat lát el. Számára az egyenruha és a kihívás voltak azok, amelyek miatt e hivatást választotta. Elmondása szerint nincs két egyforma nap, de ennek ellenére mindennap ugyanúgy helyt kell állni a munkája során.

Szintén elismerték példamutató munkáját Szabó-Vlasics Andrea rendőr zászlósnak, aki vizsgálóként dolgozik a helyi kapitányságon. A rendőrnő elmondta, hogy már igen korán, kisgyermekkora óta nyomozó szeretett volna lenni. Hozzátette, hogy elsőként 18 éves korában húzhatta fel az egyenruhát, igaz más területen: akkor a honvédség kötelékében. A hadsereg után a büntetés-végrehajtásban is dolgozott, majd azt követően került a rendőrség állományába, ahol a Vizsgálati Osztályon dolgozik jelenleg is.

Képek: Boda Zsuzsa

MEGOSZTÁS