A Himnusz eléneklése után Kutyifa Ferencné nagy szeretettel köszöntött mindenkit, aki elfogadta a kaskantyúi kisiskolások meghívását és jelenlétével megtisztelte tanévzáró ünnepségüket.

Az ünnepi műsort az 1-2. osztályosok Hermanné Németh Andrea tanító nénivel kezdték, Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz című versének játékos, mutogatós, rajzos formában történő előadásával.

Az 1-2. osztályosok Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz című versét dolgozták fel
-Hirdetés-

Majd a járványügyi helyzet időszakából, annak jellegzetes Jerusalema táncát mutatták be. A gyermekek ezt az időszakot 1-1 szál virággal köszönték meg a szülőknek, akik az erkölcsi és anyagi hátteret biztosították számukra a nehéz időszakban.

A tanulók egy-egy szál virággal köszöntötték szüleiket

A 3-4. osztályosok rövid, humoros összeállítással emlékeztek vissza a tanév sok sikert, s olykor kudarcot is hozó eseményeire.

Osztályfőnökük Maurice Maeterlincktől idézte a következő szép gondolatokat:

„A Kék madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást, és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a másik örömét. Mert a Kék madár maga a boldogság, és kalitkája; az emberi szív.”

Az iskola szokásaihoz híven a pedagógusok elbúcsúztak a 4. osztályos tanulóktól, hiszen rájuk szeptembertől új iskolájukban, új feladatok várnak. A tarisznya és a virág majd emlékezteti őket az itt töltött alsós évekre.      

Lasztovicza László főigazgató úrtól és Horváth A. Gézáné helyettes asszonytól vehették át a tanulók a jutalomkönyveket

Ezután a legfontosabb rész, a bizonyítványosztás következett, melyekett Lasztovicza László főigazgató úrtól és Horváth A. Gézáné helyettes asszonytól vehették át a tanulók a jutalomkönyvekkel együtt.

A pedagógusok a köszönetnyilvánítások során egy szál virággal, beszélgetéssel és az esti vigaszsággal ismerték el segítőik egész éves munkáját. A talpalávalót Oroszi Sándor szolgáltatta. 

Oroszi Sándor és unokái

A szülők nagy szeretettel adták át ajándékaikat, megköszönve minden iskolai dolgozó türelmét, segítőkészségét, egész éves munkáját.

Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el Kutyifa Ferencné munkáját, aki 40 év után nyugdíjba vonul

Ezután következett az ünnepség meglepetés része, amikor is virágokkal és ajándékokkal halmozták el a gyerekek és szüleik a 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonuló Kutyifa Ferencné tanító nénit. Kollégái útravaló tarisznyával, míg Újházi Zsolt polgármester úr jókívánságokkal, a főigazgató úr pedig a Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadásával köszöntötte őt.

A tanulók nyarat idéző fergeteges táncával zárták le a sikeres 2020/2021. tanévet Kaskantyún.

Az iskola kollektívája szeretetvendégséggel is készült a rendhagyó tanévzáróra

A jó hangulat fokozása érdekében a megvendégelést követően családias hangulatban töltötték az estét, ropták a táncot a rendezvényterületen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (186 db kép)
MEGOSZTÁS