A Kiskőrösi LC megyei I. osztályú labdarúgó csapata a bajnokságban sajnos nem tudott érmes helyen végezni, azonban a fiúknak a Megyei Kupa küzdelmeiben sikerült kárpótolniuk magukat. Az együttes azzal, hogy bejutott a magyar Kupa küzdelmeiben a legjobb négy csapat közé már korábban kiharcolta a jogot az országos főtáblán való részvételre.

Az együttes a Megyei Kupa elődöntőjében nagy izgalmak közepette tudott továbbjutni, miután a kalocsaiakat idegenben győzték le tizenegyesekkel. A döntőbe a Szabadszállási SE, valamint a Kiskőrösi LC gárdái jutottak be, és miután mindkét klub vállalta annak megrendezését, így a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség sorsolás útján döntötte el, hogy ki legyen a vendéglátó. A szerencse a sorsolásnál a kiskőrösieknek kedvezett, így a Megyei Kupa döntőjét június 26-án Kiskőrösön rendezték meg.

A Kiskőrösi LC U14-es csapata
Az eseményhez kapcsolódóan, a találkozó előtt és a mérkőzés szünetében az érmes helyen végzett kiskőrösi labdarúgó csapatok díjátadójára került sor.
-Hirdetés-

A női megyei I. osztályú gárda a 4. helyen végzett, melynek tagjait egy szál virág átadásával köszöntöttek.
A lány U15-ös csapat a 2. helyen végzett, amely tagjai szintén egy szál virágot kaptak és ezüstérmek kerültek a nyakukba.
Az U14-es, valamint az U16-os gárda a korosztályos megyei bajnokság közép-csoportjának bajnokaként vehette át az aranyérmeket és az ezzel járó kupát.
Az U19-es csapat tagjainak nyakába ezüstérem került, miután a közép-csoport 2. helyén végeztek.
A Kiskőrösi LC II. csapata a megyei III. osztályú bajnokság 2. helyén végzett és ünnepélyes keretek között vehették át az ezüstérmeket.

Egyéni díjak is kiosztásra kerültek, a különböző csapatok gólkirályainak:
  • Polyák Gergely – megyei III. o. házi gólkirály 21 találattal,
  • Dobák Szabina – női megyei I. o. házi gólkirály 7 találattal,
  • Varga Petra – U15 lánycsapat gólkirály 45 találattal,
  • Gémesi János – U19 közép-csoport házi gólkirály 22 találattal,
  • Dörmő Ádám – U16 déli-csoport házi gólkirály 28 találattal,
  • Szlovák Milán – U14 közép-csoport gólkirály 68 találattal.

A Megyei Kupa döntőjében a kiskőrösiek egy igen izgalmas találkozón nyertek 5-3-ra (2-1) a Szabadszállási SE ellen: Tóth Z. – Hajnal, Pintyi, Dunai, Gémesi, Simon (Juhász L.), Salami, Nagy A., Mihály D., Tóth Á. (Filus), Barkóczi (Breznyán), Vajda (Mokrickij).

A találkozó gyászszünettel kezdődött, amely során a kiskőrösi rendezői feladatokat több évtizedig ellátó és a közelmúltban elhunyt Harangozó Ferencre emlékeztek a sportolók és a sportbarátok.

A mérkőzés elején a szabadszállásiak támadtak veszélyesebben gyors csatáraiknak köszönhetően, és több esetben is Tóth Zoltán kapus bravúrjaira volt szükség, hogy ne kapjanak gólt a hazaiak. A 18. percben Máruska Vitalij szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). A kiskőrösiek gyorsan rendezték soraikat és a 30. percben Barkóczi Ádám találatával kiegyenlítettek(1-1), majd a 40. percben Dunai Rudolf góljával megfordították az eredményt (2-1).
A szünet után a kiskőrösiek veszélyes szélső játéka az 58. percben újabb gólt eredményezett Dunai Rudolf révén (3-1), majd a 60. percben Simon Dominik is közelről, nagy erővel bombázta a kapuba a labdát (4-1). Eldőlni látszott a kupa sorsa, de a lelkesen focizó vendégek két védelmi hibát kihasználva Máruska Vitalij újabb góljával (4-2) és Kiss Szabolcs találatával (4-3) visszajöttek a mérkőzésbe. A mindent eldöntő találatot a 86. percben Filus Gábor szerezte (5-3) a kiskőrösiek számára. A kiskőrösiek részéről nagy bravúr volt, hogy vesztett helyzetből fordítottak és a második félidő nehéz pillanatai után egy színvonalas, jó mérkőzésen megérdemelten hódították el a Megyei Kupát.

Nagy Attila – Kiskőrösi LC csapatkapitánya:

-A héten két edzéssel, és nagy odafigyeléssel készültünk a kupadöntőre. Meg kell említenem, hogy nagyon hosszúra nyúlt a szezonunk és már kicsit teher is volt a végén pályára lépni. Az őszi szezonhoz képest, tavasszal a várakozáson alul teljesítettünk a bajnokságban és szerettünk volna a kupaküzdelmekben jó eredményeket elérve vigasztalódni. Azt gondolom, a felkészültségünket jól mutatta ma is, hogy a kalocsai kupatalálkozóhoz hasonlóan fel tudtunk állni vesztett helyzetből. A szünet után jó kontratámadásokat vezettünk és ki tudtuk használni az ellenfelünk hibáit. Talán 4-1-nél már egy kicsit elhittük, hogy megnyertük a találkozót. Feljöttek a szabadszállásiak 4-3-ra, de a végjátékot erőben és koncentrációban is jobban bírtuk, mint az ellenfelünk. Ezzel a kupagyőzelemmel a sorstól talán visszakaptunk valamit, amit a bajnoki találkozókon elveszítettünk.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-Előzetesen feltérképeztem az ellenfelet, és a gyors támadóik megállítására készültünk. A mérkőzés elején sajnos az ellenfelünk szerzett vezetést, de nagyon fontos volt, hogy még a szünet előtt meg tudtuk fordítani a találkozó állását. A második félidőben nagyon jól kezdtük a játékot és 4-1-nél már mindenki azt hitte, hogy megvan a mérkőzés. Ekkor kicsit belekényelmesedtünk a játékba, kihasználta a Szabadszállás a hibáinkat és nehezen tudtunk újra váltani.

Nagyon örülök, hogy a végén egy újabb gólt szerezve eldőlt a kupa sorsa a javunkra.

A csapat januártól kőkeményen dolgozott a bajnokságban és a kupában, mely során a munka nagy részét Miskovicz Bálint edző végezte el és ennek megfelelően helyén kezelem a sikert.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (194 db kép)
MEGOSZTÁS