A Harangvirág óvoda a tavasz közepén, online formában tartotta beiratkozását. Szeptemberben több kiscsoport is indul az intézményben. Az óvónők, a pedagógiai asszisztensek, valamint a dajkák szeretettel és meglepetésekkel várják a leendő óvodásokat.

-Hirdetés-

A szülők e-mailben küldték el beiratkozási szándéknyilatkozatukat, amelyeknek elbírálása és a határozatok visszajuttatása április 30-ig megtörtént. Első körben, augusztus 31-ig a 3. életévüket betöltöttek jelentkezését fogadták el, ezt követően pedig a férőhelyeknek megfelelően a fiatalabbkorúakét.

– 35 kisgyereket írattak be az óvodánkba, ami azt jelenti, hogy kettő kiscsoportot tudunk elindítani. Az egyik csoport a Csiga csoport, akik 27-en lesznek, óvónénijük pedig Dénes Istvánné Erzsike és Ragány-Mészáros Nóra óvónők lesznek, pedagógiai asszisztens pedig TiszainéKelemen Edina, míg dajka nénijük: Ba Istvánné Zsuzsa néni. Ők segítik majd a gyerekeket a biztos beszokásban. 8 gyermek pedig az Alma csoportban kezdi majd meg a nevelési évet, ahol már 17 kiscsoportos fogja őket várni, hiszen ők tavaly minicsoportosokként indultak. Így most hozzájuk korban illő gyermekeket tudtunk tenni. Scrob Erzsébet, Lakatosné Hachbold Éva lesz az óvónénijük, dajka nénijük pedig Lengyelné Hajnalka néni – mondta Tiriczné Szabó Szilvia, a Harangvirág Evangélikus Óvoda tagintézmény-vezetője.

A csoportokban a tájékoztató szülői értekezletek is megtörténtek, ahol a beszoktatás menetéről kaptak részletes információkat a hozzátartozók. A bölcsőde napirendjéhez is igazodnak majd a tanév elején, hogy az onnan érkezők folyamatosan áttérhessenek az új rendhez. A tanévet megelőző személyes ismerkedés azonban elengedhetetlen a kicsik biztonságérzetének a kialakulásához. 

– Augusztus utolsó hetében terveznek az óvónők egy családias hagulatú délutánt, amikor is a gyerekekkel együtt jönnek az apukák, anyukák, akik megismerkedhetnek az óvónénikkel, az óvoda udvarával, illetve a csoportszobákkal is – tette hozzá Tiriczné Szabó Szilvia

Az óvó nénik nagy örömmel és készülődéssel várják a gyermekeket. Nyáron dekorációt és óvodahívogató meglepetésajándékokat készítenek, hogy az ősz mosolygó arcokkal és hangos kacajokkal kezdődhessen. 

Forrás: Kiskőrös TV 
Képek: vira.hu (archív fotók) 

MEGOSZTÁS