Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatánál mára már hagyománnyá vált a gyermeknapi program szervezése. Idén június 27-én a Délibáb utca végén szerveztek jobbnál jobb programokat a gyerekeknek ebből az alkalomból.

-Hirdetés-

Kunhegyesi Nikolett, Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy légvárral, bohóccal, arcfestéssel, pizzával, rágcsálnivalóval, vattacukorral, üdítővel és mindenféle jóval várták a gyerekeket. Tűzoltóautó nélkül nem is lenne gyereknap a gyereknap, így a szervezők elhívták a kiskőrösi hivatásos tűzoltókat is a kicsik örömére. Nemcsak az impozáns piros járművet vehették szemügyre a résztvevők, hiszen a tűzoltók előadást is tartottak a tűzoltás veszélyeiről, és kipróbálhatták azt is, hogy kell használni a tűzoltó tömlőt.

Nem maradhatott el a lovas sétakocsikázás sem, míg az arcfestésnél nagy népszerűségnek örvendett a pillangó és a tigris minta.

Legközelebb július 10-én elsősegélynyújtással és egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényére várja sok szeretettel az érdeklődőket a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az eseményre többek között Sutus Etelka, Dr. Orsós Zsuzsanna adjunktus biológus rákkutató, a kiskőrösi származású Dr. Révész Heléna (leánykori nevén Kolompár Heléna) belgyógyász, illetve több roma származású kiskőrösi ápolónő kapott meghívást, és felkérést előadások, beszélgetések megtartására a témában.

Július 15-én lesz egy Drogprevenciós, bűnmegelőzésről, és az internethasználat veszélyeiről szóló rendezvényük is. Ezen az eseményen Kuti Erika r. százados, bűnmegelőzési főelőadó, illetve Baltás Adrienn c.r. zászlós, balesetvizsgáló, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai lesznek a vendégeik, akik előadást fognak tartani, illetve a segítségükkel a gyerekek gyakorolhatják majd a kerékpáros közlekedést is. Ebből az alkalomból gokart autókat és szimulátorokat is kipróbálhatnak az érdeklődők. 

Fotók: Kunhegyesi Nikolett és a Kiskőrös TV fotói 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS