Folyamatosan egyeztet a soltvadkerti önkormányzattal az elkerülő utat tervező csapat. Temerini Ferenc polgármester a június 30-i képviselő-testületi ülésen elmondta, hogy a tervezés során minden problémás területen kikérték a településvezetés véleményét, így olyan megoldás született, amely a legjobb lesz a város számára.

-Hirdetés-

A település első embere elmondta, hogy az elkerülő út tervei készen vannak, de ezek ellenére is folyamatosan zajlanak a háttérben a tervezői megbeszélések, ahol a módosításokat, felvetéseket egyeztetik a tervezőkkel.

Temerini Ferenc: „Olyan megoldás született, ami a legjobb lesz a város számára”

A testületi ülésen arról tájékoztatott a polgármester, hogy 3 szakaszra bontották az elkerülő út kivitelezését: az első a Soltvadkert északi és keleti részét átölelő, a Soltvadkert-Kecel-Kiskőrös körforgalomtól egészen a halasi útig tartó szakasz lesz. A második a halasi út felől délen – a vasutat felüljáróval keresztezve – fordul majd be Selymes felé. Ha a második szakasz is elkészül, akkor az a különleges állapot lesz Soltvadkerten, hogy az elkerülő út 2 felüljáróval fogja majd keresztezni a vasutat.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a vasút építési tervekben azonban nem szerepel felüljáró, csak az elkerülő útra biztosított forrásokból kerülhetnek azok megépítésre. Temerini Ferenc a testületi ülésen elmondta, hogy az északi (Kiskőrös felőli) felüljárót már egészen biztosnak vehetjük, a déli szakasz (selymesi) sorsa egyelőre még bizonytalan.

MEGOSZTÁS