Soltvadkert Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a legutóbbi ülésén megtárgyalta és jóváhagyta azt a beszámolót, ami a 2020. évi gyermekjóléti, gyermekvédelmi és szociális feladatok ellátásáról szólt.

-Hirdetés-

Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen rendeletileg szabályozott ellátási formák érhetőek el a városban.

A beszámolóból kiderül, hogy az önkormányzat rendkívüli élethelyzetre tekintettel rendkívüli települési támogatásra, lakhatási támogatásra, temetkezési költségek támogatására, valamint köztemetésre nyújt segítséget. Az önkormányzat a támogatásokat elsősorban természetbeni juttatás formájában nyújtja, de természetbeni támogatással nem kezelhető krízishelyzet esetén megállapít pénzbeli ellátást is.

A rendkívüli települési támogatást 2020-ban összesen 103 fő, mintegy 3.084.000 forint összértékben vette igénybe. Ilyen például a tüzelő fa támogatása, a gyógyszerköltségek vagy éppen a közüzemi számlatartozások kifizetése. Emellett temetésre, élelmiszerre, ruhaneműre, mosó- és tisztítószerek támogatására is nyújtott támogatást az önkormányzat.

A villany, víz-és csatornadíj, valamint gázzal kapcsolatos költségek hozzájárulása, tehát a lakhatási célú támogatásban 23 fő részesült, összesen 1.323.000 forint értékben.

A köztemetés költségeire 4 főnek, 520 ezer forint értékben nyújtottak anyagi segítséget. Élelmiszercsomagot 30 főnek juttattak, és a szociális tűzifa támogatásban – összesen mintegy 260 mázsa fa – 52 család részesült. A tűzifa kiszállítását kiszállításában a Vadkert-Komszolg Kft. nyújtott térítésmentes segítséget.

MEGOSZTÁS