Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be sajtótájékoztató keretében Font Sándor országgyűlési képviselő és Domonyi László Kiskőrös város polgármestere, hogy a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő fejlesztése az egyik legfontosabb feladat a város tekintetében.

-Hirdetés-

A honatya a napokban bejelentette: bruttó 510 millió forintos támogatást kap a fürdő fejlesztésének előkészületi munkálataira Kiskőrös Város Önkormányzata. A témában Font Sándor és Domonyi László nyilatkozott.

Font Sándor, a Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője több alkalommal egyeztetett a kiskőrösi fürdő fejlesztésével kapcsolatban Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. A képviselő elmondta, hogy már az egyeztetések alkalmával látszódott, hogy a Kormány befogadja Kiskőrös város ez irányú fejlesztési igényét.

Így érkeztünk el ahhoz a kezdő, de innentől kezdve visszafordíthatatlan szakaszhoz, amikor is a várható teljes beruházás összegének mintegy 8-14 százalékát odaítéli egy kormányhatározattal Kiskőrös városának, fogalmazott Font Sándor.

A politikus elmondta, hogy a megítélt bruttó 510 millió forint, az a valóságban nettó 400 millió forintot jelent, tehát ennyiből kell egy komplett fejlesztési tervet letenni a majdan megbízott fejlesztőcsapatnak az összes szakhatósági engedéllyel együtt.

A honatya emellett hozzátette, hogy óriási szerencsének tartja, hogy mind a fürdő területe, mind az üzemeltetése a város tulajdona. Ezért a Kormány Kiskőrös várost nevesítette meg ennek a projektnek a menedzselésével, és így ítélte meg ezt az 510 millió forint bruttó összeget a komplett tervezés elkészítésére.

Domonyi László Kiskőrös város polgármestere háláját fejezte ki az országgyűlési képviselőnek és a Kormánynak is, hogy a látókörébe került a fürdő: mint elmondta, az egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatón elhangzott bejelentés nem volt alaptalan. Már akkor jelezte irányába az országgyűlési képviselő, hogy teljes mellszélességgel elkezd dolgozni a fürdőért.

A polgármester e döntés kapcsán kifejtette, hogy a kiskőrösieknek régi nagy álma fog megvalósulni, és ezzel az óriási tervezési összeggel tényleg közel került a város ahhoz a lehetetlennek tűnő feladathoz, hogy a kiskőrösi fürdőből egy igazi modern gyógy- és wellness fürdő legyen.

„Nagy álma volt a kiskőrösieknek, hogy legyen szakrendelő, lett szakrendelő. Nagy álma volt, hogy újítsuk fel az iskolákat, felújítottuk az iskolákat. Lett új óvoda és emellett óvodafejlesztésünk is lett. Most a bölcsődénk bővül. Tehát tényleg olyan fejlődésen megyünk keresztül, amit el nem lehet mondani. És ez a fürdő talán a csúcsa, a koronája a kiskőrösi fejlesztéseknek”

tette hozzá a polgármester.  

Az bizonyos, hogy Kiskőrös életében ekkora fejlesztés még nem volt, ezért a polgármester is nagyon várja a terveket:

„Ez óriási munka. Font Sándor képviselő a jövőben is nagyon kell ehhez, hiszen ő Kiskőrös fejlesztését a zászlórúd tetejére tette. Ezt látjuk, érezzük mindennapjainkban, hogy az ő segítsége itt van velünk, és nekünk nagyon kell a jövőben is”

– zárta gondolatait a Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere.

MEGOSZTÁS