A következő hetekben teljes körűen felmérik a közterületi hulladékgyűjtők számát a városban a KőrösSzolg Nonprofit Kft. szakemberei. A cél az, hogy ezzel is csökkentsék a közterületen történő szemetelések számát.

-Hirdetés-

 

Kiskőrös városvezetése az elmúlt években nagyszabású járdarekonstrukciós munkálatokba kezdett. Sok helyen azt tapasztalták, hogy a felújított járdákon nemcsak a gyalogosforgalom növekedett meg, hanem az eldobott szemét mennyisége is, mely nemcsak a városképet csúfítja, de összegyűjtése időbe, energiába és plusz költségbe kerül a város cégének. 

Azt látjuk, hogy szemetesek az utcáink, ami Kiskőrösön nem megszokott és nem is megengedett. Kerestük az okokat, mely mögött különböző emberi tényezők is állnak, amit mi nem feltétlenül tudunk minden percben befolyásolni, míg a másik oknak azt láttuk, hogy nincs elég szemetes kihelyezve az utcákban. Építjük a járdákat kilométerszámra, és be kell lássuk, hogy nem gondoltunk arra, hogy a jó minőségű járdákon, ha a gyalogosforgalom növekszik, akkor elképzelhető, hogy a szemét mennyisége is nőni fog – nyilatkozta Domonyi László, polgármester. 

A probléma megoldása érdekében növelni szeretnék a szemetesek számát. A következő hetekben a KőrösSzolg Nonprofit Kft. szakemberei mérik fel azt, hogy a forgalmas járdaszakaszokon, az üzletek előtt és a város egyéb közterületein hova kell további kültéri szemeteseket még elhelyezni.

Amikor látjuk az igényeket, akkor el tudjuk indítani a kukák beszerzését is. Nagyon bízom benne, hogy a nyár végére, az iskolakezdés elejére már ki tudjuk tenni a szemétgyűjtő kukákat azokra a szakaszokra, ahol szükség van rá – tette hozzá. 

A Bajcsy-Zsilinszky, a Mészáros Lőrinc és a Rákóczi Ferenc utcákban, valamint a nagy gyűjtőutak mellett érezhetően kevés a kültéri szemetes. A közeljövőben ezeken a helyeken biztosan kerülnek újabbak elhelyezésre, hogy legyen mibe dobni a szemetet a gyalogosoknak. 

Forrás: Kiskőrös TV 
A képek (2021.07.09.) pénteken délután készültek Kiskőrösön a Mészáros Lőrinc utca első 5 méteres szakaszán. 

MEGOSZTÁS