Továbbra is töretlen az „Esély-Otthon Fészekrakó Program” népszerűsége, melynek keretében ingyenes lakhatást biztosít az önkormányzat a Kiskőrösön élő fiatalok számára. A támogatásra június 21-ig lehetett pályázatot benyújtani, a sikeres kérelmezők hamarosan be is költözhetnek a bérlakásokba.

VIRA.HU – Archív fotó
-Hirdetés-

Kiskőrös Város önkormányzata az EFOP program keretében pályázott lakások felújítására, illetve olyan ifjúsági program szervezésére, amelyek a kiskőrösi fiatalok helyben maradását támogatják. A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy a  Kiskőrösön dolgozó fiatalok számára ingyen biztosítson lakhatást az önkormányzat. A felújított önkormányzati bérlakások ingyenes használatára 18 és 35 év közötti, kiskőrösi lakcímmel és munkaviszonnyal rendelkező fiatalok jelentkezhettek. 

Kapcsolódó cikk
Beköltöztek az „Esély-Otthon Fészekrakó Program” első nyertes pályázói
Beköltöztek az „Esély-Otthon Fészekrakó Program” első nyertes pályázói
Még 2019 novemberében döntött Kiskőrös Város Képviselő-testülete az „Esély-Otthon Fészekrakó Program Kiskőrösön” pályázat keretében nyújtandó ösztönző támogatásokról szóló rendelet megalkotásáról....

A pályázati eljárás első fordulójában a nyertes pályázók 1,5 év időtartamra vehették birtokba a lakásokat. A határozott idejű bérleti szerződések lejárta után 2021. június 21-ig ismét lehetett pályázni a fiataloknak az önkormányzati lakásokra. 

14 lakást újított fel az önkormányzat a Petőfi utca 3. szám alatti ingatlanban, illetve a Luther téri lakásokban. A második körben 16-an pályáztak. Ebből 14 személynek tudott ingyenesen lakhatást biztosítani az önkormányzat – mesélte dr. Nagy Gabriella, aljegyző. 

VIRA.HU – Archív fotó

A kiskőrösi fiatalok számára nagy segítséget jelent az, hogy az önálló életük elindításában segítő kezet nyújt az önkormányzat. 

Úgy ítéltük meg, hogy a fiatalok körében nagyon sikeres volt ez a program. Mint már említettem, többen is jelentkeztek, mint ahány lakást biztosítani tudtunk a számukra. Sokan szívesen maradtak volna még azok közül, akik még 1,5 évig használhatták volna az ingatlanokat, de a pályázati feltételek szerint másoknak is lehetőséget kellett biztosítanunk, így cserélni kellett a lakókat– tette hozzá. 

A fészekrakó program nemcsak a város fiataljait támogatja, hanem a Kiskőrösön működő vállalkozások munkaerő megtartásában is fontos szerepet játszik. 

VIRA.HU – Archív fotó

A pályázati feltételek között szerepelt az is, hogy a vállalkozóknak, munkáltatóknak egy írásbeli nyilatkozatot kellett tenniük arról, hogy szeretnék, ha az ő cégüknél, szervezetükben dolgozna a fiatal, ezért nyilvánvalóan támogatták ezt a programot. Sok esetben írásban is jeleztek felénk és megköszönték az önkormányzatnak azt, hogy biztosította ezt a lehetőséget – mesélte dr. Nagy Gabriella, aljegyző. 

Az újonnan sikeres pályázatot benyújtó fiatalok heteken belül beköltözhetnek a lakásokba. 

 

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS