A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő új kabalaállattal, és annak barátaival kívánja megörvendeztetni a kis fürdőzőket. Erről az újdonságról Tóth Anett és Dajka Adrienne az ötlet megálmodói meséltek hírportálunknak.

Külföldön és belföldön is több szállodában vannak olyan programok, amiket kimondottan a gyerekeknek találtak ki. Ezeket mind tematikusan építettek fel egy kabalafigura köré. Ez nagyon megtetszett nekünk, és innen jött az az ötlet, hogy jó lenne ilyennel is népszerűsíteni a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt a családosok körében. Mondhatom, hogy ez egy igazi összefogás eredménye lett, ugyanis az ötletelésben Dajka Adrienne, Molnár Lilla a János Vitéz Látogatóközpont munkatársa, és jómagam, Tóth Anett vettünk részt.
A kivitelezés szövegi része Kutyifa Anikónak, a grafikai pedig testvérének, Kutyifa Ágnesnek köszönhető.

-Hirdetés-

Az alap elképzelés az volt, hogy csak egy kabalafiguráról legyen egy kis történet. De jobbnak láttuk, hogyha egy kerek mese lesz belőle, több szereplővel, mellékszereplőkkel, és több részben. Fontosnak találtuk azt, hogy olyan mesehősöket, állatokat válaszunk, amik a Kiskunságban, a környéken megtalálhatók. Ezzel is erősítve a helyi értékeinket, tette hozzá Dajka Adrienne.

Tóth Anett ismertette a projekt részleteit. A mese főhőse egy vidra, nevezetesen Vince, aki a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőbe keveredik, és ott megismerkedik a helyi lakókkal. Mint minden jó mesének, ennek is vannak fordulatai, izgalmas részei. A szereplők igazi karakterek. Mindegyik más-más személyiség, amit már az első fejezetből is jól láthatunk.

Az első történetet hat részre osztottuk, így minden héten egy rész fog debütálni a koroskom.hu oldalon. Egyelőre csak itt, online módon van lehetőségük a gyermekeknek és a szülőknek a mese olvasására, az események nyomon követésére. Ha jó lesz a fogadtatás, a későbbiekben akár nyomtatott változatban is a kezükbe foghatják az érdeklődők. A honlapon a mese alatt interaktív feladatok, és színezők várják a gyerekeket.

Bízunk benne, hogy a kicsiknek is hamar a szívéhez fog nőni Vince, a szeretnivaló kis vidra, és a Rónaszéki Fürdőben járva azt lesik majd, „vajon most hol bujkálhat”? Számos programot tervezünk, melynek a témáját az új mese fogja adni.

2021. június 18-én vasárnap, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben Stramm-Fürdő napi rendezvény lesz, ahol a strandcikkeket árusító faház mellett már Vince, és barátainak színezője várja a gyermekeket. Ez alkalomból egy kis meglepetéssel és ajándékkal készülünk az ügyeskedő kicsiknek.

A mesét IDE kattintva olvashatják.

Kiemelt kép: Kutyifa Ágnes

MEGOSZTÁS