Ünnepi állománygyűlést tartott a Cifrapalotában a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A tűzoltóság 150 éves történetéről nyílt kiállítás 2021. július 16-án, pénteken a Cifrapalotában.

A tűzoltóság 150 éves történetéről nyílt kiállítás a Cifrapalotában (Fotó: Vincze József)
 
A megnyitót követően tartották a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltónapi állománygyűlését, melyen elismeréseket adtak át a legkiválóbbaknak. Hivatalosan ugyan május 4-én tartják Magyarországon a Tűzoltónapot, ezt azonban idén a vírusjárvány miatt elhalasztották mostanra. Így Kecskeméten ezen a napon részesült a katasztrófavédelem állományának számos tagja elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben, és az együttműködő szervezetek több munkatársának munkáját is most köszönte meg a katasztrófavédelem.
 
Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes (Fotó: Vincze József)
 
Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszöntötte a meghívott vendégeket és az állományt, majd megnyitotta az ünnepi állománygyűlést. Az ezredes beszédében megfogalmazta, hogy a társadalom elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzoltó hivatást értéknek tekinti. Az eseményen – melyen részt vett Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízott is – Dobai Gergely tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője mondott ünnepi beszédet.
 

Gratulálunk Tóth Imre, Tabdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának a Kimagasló Munkájáért kapott elismerésért! Jó egészséget és további erőt kívánunk munkájához! – írja a Tabdi Faluház. 

(Fotó: Vincze József)

Forrás: Bács-Kiskun 

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS