A Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei befejezték a Krimpen parkban lévő játszótér feletti napvitorlák telepítését, melyekre a Velünk Mozdulj Diáksport Egyesület pályázott. 

-Hirdetés-

Dajka Adrienne műszaki szakértő a Kiskőrös Televíziónak elmondta, hogy a vitorlatartó acél oszlopokat 80-100 centiméter mélyen a földben betonalapba rögzítették, melynek köszönhetően balesetmentesnek mondható. 

Dajka Adrienne, műszaki szakértő

Megtudtuk, hogy a szőtt, műanyag poliészter anyagból készült napvitorlák a szélnek ellenállnak, emellett az UV sugárzás közel 90 százalékának megszűrésére alkalmasak. A szakértő hozzátette, hogy a napvitorlák alakváltozását folyamatosan nyomon fogják követni, így adott esetben a feszítő csavarok segítségével tovább tudnak állítani rajtuk. 

A telepítés során arra törekedtek, hogy a lehető legoptimálisabb helyre kerüljenek: így a játszóeszközök magassága kulcsszerepet kapott. Ennek megfelelően nem került a csúszda fölé vitorla, mivel a toronyból könnyebben elérhették volna a gyermekek. 

Dajka Adrienne elmondta, hogy a tervezés során egy arra alkalmas program segítségével modellezték, hogy hogyan is fogják az árnyékot vetni – a nap állásától függően – a napvitorlák. 

MEGOSZTÁS