Az időjárási viszontagságok nehézségeket okoztak a KőrösSzolg Nonprofit Kft. számára. A nagy melegben folyamatos öntözéssel próbálták védeni a növényeket Kiskőrösön, azonban ez a gyomoknak is kedvezett.  

Megindult egy száradás, amit sikerült időben megállítanunk. Ennek a kulcsa az öntözés átütemezése volt, megemelt öntözési idővel és megemelt vízmennyiséggel – mesélte Schäffer Tamás, a KőrösSzolg Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. 

-Hirdetés-

A forróságot esőzések követték, amire a földnek nagy szüksége volt, azonban több helyen a gyomok is kifejlődtek. 

Ott, ahol már elindult egyfajta erodáció a fűben, ott ez a nagymennyiségű csapadék kombinálva azzal, hogy nagyon sok gyomnak most van a csúcsidőszaka előidézte azt, hogy bizony a fűfelületeinkben és a térkő fugákban, valamint a térkövek melletti szegélysorok mellett is nagy mennyiségben megjelent a gyom – tette hozzá. 

A folyamat megállítására és visszafordítására gyommunkálatokba kezdtek a város minden területén. 

Ezek kézzel végzett munkák minden esetben, ezt nem lehet gépesíteni. Így egy fáradtságos, aprólékos, hosszú munkafolyamat, ami sok időbe telik. Elvégzéséhez nagy létszámra van szükség. 

A közterületfenntartási feladatok mellett, a fű minőségének megőrzése és a gyom eltávolítása megnöveli a KőrösSzolg Nonprofit Kft. feladatait, amelyet a lehető legjobb szaktudással és gyorsasággal igyekeznek megoldani. 

 

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS