Egy online nemzetközi verseny résztvevői lehettek a keceli fiatalok július 24-én a helyi Pünkösdi Gyülekezet közösségi házában. Jánosi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúsági és Családépítő szolgálatának misszióvezetője szervezte az eddig egyedülálló megmérettetést, melyhez az ÉlményMűhely hozta el Budapestről a Mondrian díjnyertes játékot.

A Mondrian, Mérő László matematikus ötlete alapján készült logikai játék, melyet most a keceliek is kipróbálhattak, és egy online közvetítés segítségével kínai gyerekekkel mérkőzhettek meg. Szabó Ildikó, a Nemzetközi ÉlményMűhely pedagógiai vezetője, és e verseny felügyelője elmondta, hogy a kínai-magyar verseny ötletét az adta, hogy a magyar találmányt Kínában gyártják. A keceli ifjúsági vezetővel való jó kapcsolat és meghívás révén pedig kézenfekvő volt, hogy itt rendezzék a versenyt.

Mivel a Rubik kockához hasonlóan nemzetközi elismerés és érdeklődés övezi a játékot, fontosnak tartják, hogy hazánkban is minél több gyermek lehessen részese a játék nyújtotta élménynek.

Az eseményen jelen volt dr. Horváth Zsolt, a játék egyik fejlesztője is, aki kifejtette, hogy ezt a játékot bár logikai játékként tartják számon, ennél sokkal több szempontból képes fejleszteni az ember problémamegoldó-készségét. Nincs megoldókulcs, illetve bevált koncepció, így az agy és a gondolkodás több struktúráját is képes aktiválni.
Mondrian játék
-Hirdetés-

Az öt fordulót – minimális különbséggel ugyan -, de a kínai csapat nyerte, ettől függetlenül minden gyermeket aranyéremmel jutalmaztak a szervezők. A legügyesebbek pedig egy Mondrian játékot kaptak ajándékba. Az izgalmas délelőttöt követően közös ebéddel zárult a program.

Írta, kiemelt kép: Csiszér Erika

MEGOSZTÁS