A Tüskös Park kiváló példája annak, hogy összefogással hogyan lehet előrejutni napról napra egy cél érdekében. Nemrégiben írtuk, hogy az ott élőknek a fejlesztést koordináló Ungvári Ferenc képviselő, Horváth János és Kudron Tamás képviselőkkel, valamint Domonyi László polgármesterrel lakossági fórumot hívtak össze, hogy a további terveket megbeszéljék, a tennivalókat pontosítsák.
 
A tervek a lakosság véleményének kikérésével készültek el
 
Akkor már majdnem készen volt a fedett kiülő, amit rögtön fel is ajánlottak az ott élők, hogy lefestenék. Az árnyékot adó építmény elkészült a múlt héten, így lehetett festeni…
 
Július 6-án kezdtek hozzá a munkálatokhoz, mellyel rövid idő alatt el is készültek 
A Kőröskom Nonprofit Kft. biztosította a festéshez szükséges anyagokat és eszközöket, sőt még egy biztonságos, úgynevezett “festőállást” is a helyszínre szállítottak. Az asszonyok pedig kivitték magukkal ablakpucoláskor használt létrájukat.
 
Az asszonyok is szorgoskodtak
A szorgos kezek hozzákezdtek a munkához 2021. július 26-án, annak ellenére, hogy a levegő hőmérséklete “súrolta” a 30 fokot még délután 16 órakor is. Közben előkerült a fazék, amiben “éhcsillapító” virsli főtt, a hideg üdítő is jólesett a pihenőidőben…és Szűcsné Hajdu Marcsi is előrukkolt egy hatalmas adag áfonyás-meggyes pitével.
 
Ungvári Ferenc képviselő és Szűcsné Hajdu Mária, aki idén tavasszal megnyerte az Ország Nagymamája címet 
Ma még kell egy réteg festés, jönnek mások is. Van, aki este 18 órára igérkezett, mert addig dolgozik, de azt mondta, ott a helye, ahol elkél a segítség.
 
Dicséretre méltó a lakók hozzáállása, mindamellett, hogy a Kiskőrös Városért Alapítványnak a Tüskös Park építésére létrehozott külön számláján is szépen gyarapodik az önzetlen adományozók által befizetett összeg!
 
Csak így tovább!
 
A festéshez szükséges anyagokat és eszközöket a Kőröskom Nonprofit Kft. biztosította

Ungvári Ferenc képviselő így írt a tegnapi eseményről a népszerű közösségi oldalon: 

Nagyon jó csapat jött össze. Kicsit felidézte a régi idők kalákában történő építkezéseit. Nagyon fontos az összefogás, köszönöm a lakóknak.
Mindent megteszünk mi képviselők is, hogy büszkék lehessenek a környezetükre, aminek létrehozásában aktívan részt vesznek. 

Írta és a képeket készítette:  Boda Zsuzsa
További képek: Tüskös Park facebook csoport 

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS