Egy XIII. kerületi strandon teljesített szolgálatot egy angyalföldi járőrpár, akiknek 2021. július 25-én 13 óra 40 perckor szóltak a strandolók, hogy az egyik medencéből egy eszméletlen kisfiút emeltek a partra, és megkezdték az újraélesztését.

-Hirdetés-

Ács-Major Kitti r. törzsőrmester a strand személyzetével közreműködve azonnal átvette az anyától a gyerek szívmasszázsát, míg társa, Somogyi Balázs r. törzsőrmester mentőt hívott.

A 7 éves kisfiú pár percen belül már újra lélegezni kezdett; a mentők kórházba vitték – írja a police.hu

Ács-Major Kitti r. törzsőrmester másnap felkereste a fiú édesanyját, aki nem győzte megköszönni a segítséget. Az anyuka elmesélte, hogy szerencsére kisfia már jól van, és teljesen fel fog épülni.

Szerettem volna tudni, hogy jól van a kisfiú. Az újraélesztés után rettenetesen sírt, lehet a sokktól, de valahol elfogott az aggódás, hogy a mellkaskompressziótól vannak fájdalmai – mesélte egy nappal a történtek után Ács-Major Kitti r. törzsőrmester.

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon szolgáló Ács-Major Kitti r. törzsőrmestert és Somogyi Balázs r. törzsőrmestert Dr. Markó Attila r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese rendkívüli helytállásukért dicséretben és jutalomban részesítette. Büszkék vagyunk hőseinkre!

Forrás: police.hu, BRFK Információs Portál 

MEGOSZTÁS