A hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezték Tabdi és Kaskantyú  gyermekeinek az egyhetes napközis tábort, melyen naponta átlagosan 53 általános iskolás korú diák vett részt.

-Hirdetés-

Hétfőn, szerdán és pénteken a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben töltötték a napot. Az utazás és a fürdőbelépő ingyenes volt a táborozóknak. Kedvükre pancsolhattak, úszhattak, játszhattak, mely az erős napsütésben nagyon is jól esett nekik.

A tabdi gyerekek kerékpárokkal érkeztek Kaskantyúra

Kedden a kaskantyúi tanulók fogadták a kerékpárral Tabdiról érkezőket a Rendezvényterületen. Délelőtt ügyességi játékokat, vizes feladatokat lehetett kipróbálniuk. Nagy sikert aratott a lányok és a fiúk körében is Orosziné Szamek Dominika arcfestése. Délben vajas-, zsíros-, májkrémes kenyérrel, limonádéval csillapították éhségüket. 13 órától Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai tartottak bemutatót, s nyújtottak maradandó élményeket a gyerekek számára.

A gyerekeknek habpartyval is készültek a kiskőrösi önkéntes tűzoltók

Csütörtökön Tabdiba látogattak a kaskantyúiak. Ott a sportpályán találtak a feladatokhoz, játékokhoz megfelelő árnyas helyet. A focizás, fogócskázás, kidobózás, tollasozás, társasjáték remek hangulatban zajlott. Délben finom virslit fogyasztottak, melyet a művelődési ház dolgozói főztek meg. Délután több csatát is vívtak a számháborúzó gyerekek.

Átlagosan 53 általános iskolás korú diák vett részt az ötnapos táborban

A program összeállítója, felelőse, szervezője Tóthné Varga Regina, a két község Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője volt. A lebonyolításban pedagógusok, nyugdíjas kollégák, iskolai dolgozók, szülők, nagyszülők segítettek. Hálás köszönet ezért mindenkinek. Köszönik a közreműködést, fotókat Hermanné Németh Andreának és Léder Kornéliának is.

A program a Tabdi Községi Önkormányzat jóvoltából, 200.000 forintból valósult meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (95 db kép)
MEGOSZTÁS