Az első és második szakma megszerzése az államilag támogatott iskolarendszerű szakképzésben – függetlenül az oktatás munkarendjétől – teljesen ingyenes. A képzési programok általában 2 vagy 3 évesek, azonban előképzettségeket be tudnak számítani, így az eredeti óraszámokat 40 százalékra is le tudják csökkenteni.  

Franczia László, a KSZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium intézményvezetője elmondta, hogy több szakma meghirdetése mellett tervezik a festő, másoló, tapétázó szakmai képzés újraindítását: egyelőre felnőttek részére, azonban tervek között van, hogy a későbbiek során a nappali rendszerű képzésbe is beépítik. Az intézményvezető arról tájékoztatott, hogy az informatikai szakmát korábban is tanítottak felnőttek számára, azonban tervek között szerepel, hogy a következő tanévtől elindítják az informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető technikus képzést is.

Franczia László intézményvezető
-Hirdetés-

Hozzátette, hogy a meglévő asztalos képzésre építve kárpitos képzést indítanak, emellett az érettségire való felkészítő képzés bevezetését is tervezik, mely 2 éves, levelező rendszerű képzés lesz. Mint kiderült, továbbra is nagy az érdeklődés a kisgyermekgondozó, – nevelő képzésre is.

Fontos, hogy a képzések csak megfelelő számú jelentkezések esetén indulnak el, melyekre augusztus 23-ig lehet jelentkezni a jelentkezési lap személyes, postai vagy elektronikus úton való leadásával.

Franczia László intézményvezető elmondta, hogy az augusztus 23-i héten már látni szeretnék, hogyan is alakulnak a létszámok: kifejtette, amennyiben egy képzés elindul, akkor a kezdésig, azaz szeptember első napjaiban még fognak jelentkezéseket elfogadni.

Az online jelentkezési lap ide kattintva tölthető ki, továbbá a képzésekkel kapcsolatos információk az iskola honlapján találhatóak

MEGOSZTÁS