Az „Együtt egy szebb jövőért” című, EFOP-1.5.3-16-2017-00102 azonosítószámú projekt keretében rendezett gyermektábor középpontjában az alkotás és a közösségépítés áll. A csengődi művelődési házban a héten zajló táborban a gyerekek mindennap más technikával ismerkedhetnek meg, s az alkotás során közelebb kerülhetnek úgy önmagukhoz, mint társaikhoz. A különféle anyagok használata során az újrahasznosításra is kiváló példát láthatnak, mellyel szemléletük is formálódik. A játékok, a sok szabadtéri mozgás révén közösségben lehetnek, melyre az elmúlt járvány sújtotta hónapok után talán még nagyobb szükségük van. A közös tevékenység során azon túl, hogy tehetségüket is kibontakoztathatják, tartalmasan tölthetnek el együtt egy hetet.

-Hirdetés-

 

A tábor első napja a résztvevő gyerekek bemutatkozásával, ismerkedéssel kezdődött, majd táncpedagógus közreműködésével játékokkal, tánccal hangolódott össze a gyerekközösség. Papír és fonal felhasználásával alkottak szebbnél szebb álomfogókat és egyéb dísztárgyakat. Csoportokat alkotva ügyességi vetélkedőkön és vidám csapatépítő játékokban vettek részt.

A tánc és a játék segíti az összehangolódást

Kedden a robotika rejtelmeibe is bepillanthattak a csengődi gyerekek a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársainak jóvoltából. Az előadást követően nagy örömükre a robotok irányítását a gyakorlatban is kipróbálhatták.  Az egész héten zajló kézműves foglalkozások során egyebek mellett virágot és falidíszt, különféle technikákkal ékszereket készítettek, és kiváló közösségépítő feladatként a hét folyamán óriás színezőket alkothattak meg a csoportok.

Alkotás és a 21. század

Az „Alkoss szabadon” tábor során két napon is a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőbe kirándult a gyerekcsapat, ahol egyebek mellett játékos vízi vetélkedőkön vettek részt. A fürdő árnyas fái alatt a sok mozgás mellett a kézműveskedésre is lehetőség nyílt: papírt hajtogattak, origami-alkotásokat hoztak létre. A nyár a kötetlen játékról, a szabadtéri mozgásról is szól: a gyerekek társasjátékozhattak, és többféle labdajátékot is játszhattak kedvükre, a tábor zárónapján pedig a lovaglást is kipróbálhatják majd.

A strandon is lehet alkotni

A program szervezői és megvalósítói a művelődési ház és az önkormányzat munkatársai: Görög Hajnalka könyvtáros, Hegyi Zsuzsanna projekt munkatárs és Kovács Nikoletta művelődésszervező. Önkéntesként vesz részt Kovács Erika és Sipos Edit, valamint a foglalkozások során diák segítők mellett közreműködött Németh Judit, Geiger Vivien táncpedagógus és Rohoska Zsuzsa családsegítő is. A táborban a gyerekek az „Együtt egy szebb jövőért” projekt keretében térítésmentesen vehetnek részt. Köszönet érte!

Az óriás színezők mindennap adtak munkát a gyerekeknek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS