Kovács László önkormányzati képviselő a Rádió 97 Latte című műsorának volt a vendége, ahol Tóth Imre műsorvezetővel beszélgetett az elmúlt szombaton megrendezett Balaton-átúszásról. Kiderült, hogy a képviselő idén is a leghosszabb, 5.2 kilométeres távolságot választotta ki teljesítendő célként.

-Hirdetés-

Az átúszás mellett a képviselő sportéletéről is beszéltek, és kiderült, hogy 2 danos karate mester is. Mint elmondta, korábban a karate mellé kiegészítő sportként választotta az úszást, amely rendkívül jót tesz a szervezetnek és az ízületeket is karbantartja.

 Nem vagyok egy képzett úszó, mint egy laikus, úgy úsztam át a Balatont

– fogalmazott a képviselő. Hozzátette, hogy a szervezők pont ezekre a laikusokra alapoznak, akik 2,5-3,5 óra alatt teljesítik a távot.

Haszilló Ferenc Kecel város polgármestere és Kovács László önkormányzati képviselő a Rádió 97 stúdiójában

Emellett elmondta, hogy nagyon sok olyan versenyző is átúszta a magyar tengert, akik a járvány ellenére is tudtak rendszeresen úszni.

 Nekünk egy félév kimaradt, és ez sokat számít

– mondta Kovács László a műsorban.

Mint kiderült a megmérettetésre uszodában edzett 25 és 50 méteres medencékben, azonban ez közel sem készít fel a nyílt vízi terepre: a Balaton közepén egyebek mellett a hullámokkal is meg kell küzdeni. Így középtávig a gyorsúszást választotta, de a nagy hullámok a mozgást igencsak megnehezítették, így a második „szakaszt” már mellúszásban teljesítette.  Emellett az uszodákban 26-27 fokos vízben tudnak csak gyakorolni, így a 22 fokos Balaton nagyon rossz az olyan szervezetnek, amely nem szokott hozzá.  

Kovács László elmondta, hogy ezen „viszontagságok” mellett egy külön életre szóló élményt nyújt a sportesemény, hiszen a tó közepén meglehetősen szép látványban is lehet gyönyörködni, hiszen onnan ritkán láthatjuk a tájat.

A Balaton-átúszásról Kovács László képviselő osztott meg velünk képeket.

MEGOSZTÁS