Páhi Község Önkormányzata újfent sikeresen pályázott: ezúttal a Magyar Falu Program (MFP) keretében érkezik a településre mintegy 14 millió forint fejlesztési forrás. Hogy milyen beruházásokat finanszíroz belőle a település vezetése? A kérdésre Petz János polgármester válaszolt.

A község vezetésének kiemelten fontos, hogy mind a háziorvosi, mind a fogorvosi rendelő folyamatosan fejlődjön. Petz János polgármester portálunknak elmondta, hogy rendszeres a kommunikáció az érintett orvosokkal, így pontosan tudják, hogy melyek azok az eszközök, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkavégzést. Ezért döntött úgy Páhi vezetése, hogy pályázatot nyújt be a Magyar Falu Program keretében: a beadott „kérelem” elbírálása pozitív lett, ennek megfelelően 2 millió forintot nyertek orvosi eszközök beszerzésére.

Petz János polgármester portálunknak elmondta, hogy több mint 14 millió forintos fejlesztési forrás érkezik Páhira.
-Hirdetés-

Megtudtuk, hogy az elnyert összegből többek között kettő laborkészüléket fognak vásárolni, melynek nagy előnye lesz, hogy helyben lehet majd a vérvizsgálatokat elvégezni. Így nem kell minden egyes vérvétellel Kiskőrösre beutazni a betegeknek. A polgármester továbbá arról tájékoztatott, hogy a fogorvosi rendelő egy amalgám szeparátorral és egy exhaustorral is fog gazdagodni. A település első emberétől megtudtuk, hogy az eszközöket a támogatói okirat aláírása után, legkésőbb szeptember végéig, október elejéig be is fogják szerezni. 

12 millió forint fejlesztési forrást nyertek el ugyancsak az MFP pályázatán, így megújulhat a polgármesteri hivatal egyik legkorszerűtlenebb, de állagmegóvás tekintetében legfontosabb része. A közintézményen még a régi palatető van, ami már elavult technológiának minősül, és nehezen is lehet azt javítani. A tavalyi nagy vihar után keletkezett károk javítása is már bádogozással történt, ezzel is megakadályozva a további károsodásokat. Petz János elárulta, hogy a pályázati összegből, a tetőszerkezet javítását, a mai követelményeknek megfelelő védelmét és a tető héjazat cseréjét, bádogos munkákat valósítják meg. A fejlesztést legkésőbb jövő tavaszig be is szeretnék fejezni, tájékoztatott Petz János, Páhi község polgármestere.

MEGOSZTÁS