A pandémiás helyzet Kiskőrös gazdaságát is érzékenyen érintette, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy a városi rendezvényeket, így a 2. Szüreti Mulatságot is a visszafogottság fogja jellemezni idén. A szeptember 3-5 között megrendezésre kerülő eseményről Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere beszélt a Kiskőrösi Televízióban.

-Hirdetés-

Két területen már biztosan lesz változás a tavalyi rendezvényhez képest: egy pénteki program lett beiktatva, ugyanis elkészült Kiskőrös történetéről szóló film, melyet szabadtéren, a célra telepített ledfal segítségével fognak bemutatni a közönségnek. Az elkészült produkció kiválóan összefoglalja a város 300 éves történelmét, tájékoztatott Domonyi László polgármester.

A város első embere elmondta, hogy a filmvetítés után borkóstolóval várják az érdeklődőket, továbbá a borutcában utcabált is tartanak Markó Nanival és Kothencz Lajossal.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere

Másik fontos momentuma a szüreti mulatságnak, hogy az eseményhez a megye is csatlakozott: ennek megfelelően a Bács-Kiskun Megyei Napokat is a városban fogják megtartani, ahol a megye összes járása külön kiállítással fog megjelenni. A polgármester elmondta, hogy a megye vezetése sok segítséget adott abban is, hogy több előadót tudott a város meghívni, így a város költségei – a nagyobb rendezvény ellenére sem – növekedtek. Domonyi László arról tájékoztatott, hogy az ünnepi megyei közgyűlést is a városban fogják megtartani, melynek keretében lesznek átadva a kitüntetések is.

Számunkra ezért is nagyon fontos, hogy színes, élmény dús programokkal mutassuk be a megye összes településének Kiskőröst

– fogalmazott a polgármester.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Font Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg a rendezvényt, illetve lesz annak a fővédnöke.

A polgármester hozzátette, hogy a délelőtti programok leginkább a gyermekeknek, és a fiatal gyerekes családoknak szólnak, de a délutáni programok is bővelkednek foglalkoztatókkal, gyermekszínházakkal és fellépőkkel.

Ebben nem spóroltunk, ezt szeretnénk nagyon mozgalmassá és színessé tenni.

Mint kiderült, a városi értékek bemutatására is kiemelt hangsúlyt helyeztek a műsorok kialakítása során: a hagyományőrzés, a néptánc, a kiskőrösi gyermekek fellépése fogják kitölteni a napokat. Emellett újdonság, hogy főzőversenyt is szerveznek, ahol a korábbi évektől eltérően, megkötések nélkül, bármilyen ételt elkészíthetnek a jelentkezők, tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere.

MEGOSZTÁS