A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 9. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása.

A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphattak támogatást.

-Hirdetés-

A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület pályázatot adott be egy közterületi hinta vásárlására és kihelyezési költségeinek támogatására. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehetett szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni a vásárlóknak az adott körzetben azt a 3 szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt.

Az egy hónapos szavazás végén az Ültess Fát Mozgalom Egyesület 6.915 szavazattal a 2.helyen végzett, amivel 200.000 forint összegű támogatást nyertek el.

Vasmanszki Nóra és Filus Tibor

A TESCO-GLOBAL Zrt. kiskőrösi áruházának vezetője, Vasmanszki Nóra augusztus 13-án ünnepélyes keretek között adta át a „200.000 forintos tikettet” Filus Tibornak, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnökének. Az egyesület az elnyert összegből egy közterületi hintát fog majd vásárolni, amit a kiskőrösi Tüskös Közösségi Parkban kívánnak elhelyezni. A hinta kihelyezését a helyi önkormányzat anyagilag is támogatja, a munkálatokat pedig a lakosokkal összefogva közösségi munka keretében kívánják elvégezni.

Az egyesület tervei között szerepel, hogy a továbbiakban pályázatot nyújtanak be egy napvitorlával és padokkal ellátott gyermek homokozó kialakítására a Tüskös Közösségi Parkba.

MEGOSZTÁS