A Szív-díjas film, amit mindenkinek látnia kell a világon! 2021. augusztus 18-án Soltvadkerten a Vadkerti-tó partján ingyenesen megtekintheti minden érdeklődő! 

 

-Hirdetés-

Hozleiter Fanny Mosolyka, férje Sankó – A Kék Unikornis, és Vékony Zoli első nagyjátékfilmjükkel maradandót alkottak. A Mosolyka – Majd helyett MOST film különlegessége és legnagyobb ereje: Az alkotók maguk játsszák, rendezték, szerezték meg rá a pénzt, vágták és forgalmazzák is igaz történetüket. Benne szívük, lelkük. Olyan színészek felejthetetlen alakításával, mint Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál vagy Kálloy Molnár Péter. Az online premier előtt már 458 000-en látták az előzetest, és több mint 8000-en foglaltak rá jegyet. Özönlenek a visszajelzések a nézőktől:

Kihagyhatatlan! Nagyot ütött! Ez kultikus film lesz! Sírtunk, nevettünk, és a könnyeinket nyeltük. Talán ez Magyarország első igazán motiváló játékfilmje. Nem unalmas. Nem erőltetett. Nagyon életszagú és megható. Remélem, több nyelvre lefordítják, hogy bejárja a világot. Ez a történet sok embernek erőt adhat.

Csuja Imre, Hozleiter Fanny Mosolyka, Sankó

Van, akinek már pozitív csodát hozott az életébe.

Megfog, kicsavar, feldob, kidob, eléget, fojtogat, megríkat, nevetett, gondolkodtat, riaszt, megnyugtat, orron pöcköl, megráz, felráz, simogat, megölel. A film fergeteges! Oscar-díjra több kategóriában is esélyes. Hogy lehet ott indítani a filmet? Szavazás kellene ehhez? Erre a filmre majd helyett MOST van szüksége a világnak! – írják a nézők.

Minden készen áll, hogy feltöltődj a Mosolyka – Majd helyett MOST film igaz történetéből 2021. augusztus 18-án este Soltvadkerten a Vadkerti-tónál.

A három alkotó már akkor elkezdte a forgatást, amikor még pénzük sem volt rá, komolyabb filmes tapasztalat nélkül, csak egy kamerával, nagy adag lelkesedéssel vágtak bele a megfilmesítésbe. Magyarország legkiválóbb színészei az első képkockákat látva teljes vállszélességgel szavaztak bizalmat a Mosolyka-film alkotóinak.

Mosolyka és Sankó a tettek embere. Személyes történetükből a forgatókönyvet saját maguk írtak. Felkeresték az ország legismertebb filmes szakembereit, hogy segítséget kérjenek, és több száz céget, bízva a támogatásukban, de kevesen hittek bennük és álltak melléjük, így végül egy 5 fős stábbal, kis költségvetéssel valósították meg 6 év alatt, amit megálmodtak.

Amikor már úgy tűnt, anyagi forrás hiányában nem tudják megvalósítani a filmet, akkor Gattyán György üzletember állt az alkotók mellé, aki társproducerként szabad kezet adott, hogy a Mosolyka film valóban olyan legyen, amilyennek megálmodták.

Udvaros Dorottya

Több színész szívügyének tekinti a Mosolyka-filmet, így többek között: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál díjazásukat a film létrehozására ajánlották fel, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuthasson.

Eddig háromszor láttam a filmet, és dúdolom a zenéjét! Nagyon emberi, őszinte, meglepő, merész, vicces és valóságos film, teli érzelmekkel. Szinte nézeti magát!

A Mosolyka – Majd helyett MOST alkotói a saját élettörténetükön keresztül szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemes mindennap tenni, mert a kitartás után mindig ott a csoda. A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

A filmben Mosolyka fiatalabb énjét az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből Hais Dorka alakítja.

Hais Dorka

STÁBLISTA 

Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Mácsai Pál, Fanny Mosolyka, Sankó – A Kék Unikornis, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fru- zsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc, Sidi

Rendezők: Hozleiter Fanny Mosolyka, Sankó – A Kék Unikornis, Vékony Zoli

Forgatókönyvírók: Hozleiter Fanny Mosolyka, Sankó – A Kék Unikornis

Zeneszerzők: Vékony Zoli, Auguszt Bárió, Riz Olivér, Kiss Tibi

Operatőrök: Vékony Zoli (d.o.p) Németh László

Producerek: Hozleiter Fanny Mosolyka, Sankó – A Kék Unikornis

Társproducer: Gattyán György

Vágók: Vékony Zoli, Hozleiter Fanny Mosolyka

A Mosolyka film soltvadkerti tóparti premierének dátuma: 2021. augusztus 18. szerda 20:00.
A vetítés ingyenesen látogatható a szabad helyek kapacitásáig.

 

Sajtóközlemény
Képek: https://majdhelyettmost.hu 

MEGOSZTÁS