Mint azt Pohankovics András önkormányzati képviselő elmondta, a tavalyi év végén érkezett a jó hír a városvezetéshez, hogy a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton Kiskőrös támogatást nyert két járdaszakasz felújítására. Ezek közül az egyik a Petrovics utcai járdaszakasz, az evangélikus templom és a piac között.
 
Pohankovics András hozzátette, hogy ez a város egyik legfrekventáltabb és leginkább használt járdaszakasza. Nagyon sokan mennek itt a piacra és a játszótér miatt többen járnak babakocsival is errefelé. A választókerület önkormányzati képviselője éppen ezért különösen fontosnak tartotta, hogy ennek a járdaszakasznak a helyzete rendeződjön.
 
 
Idén áprilisban tudott hozzákezdeni az önkormányzati tulajdonú Kőröskom Nonprofit Kft. a kivitelezési munkálatokhoz. A felújított 2 méter széles járda hossza 225 méter, így tehát 450 négyzetméternyi járdaszakasz készült el. Mindezen felül a Petrovics utca 2., 4., valamint 6. számú lépcsőházakban élők lakóközösségével megegyezve a megújult járda és a lépcsőházi bejárat közötti becsatlakozó rész is ugyanilyen módon fel lett újítva. A becsatlakozó szakaszok költségeinek felét az önkormányzat, a másik felét a lakóközösségek fizették.
 

A további tervek szerint a megújult járdaszakasz mellé fasort is szeretnénk telepíteni. Erről már folynak a tárgyalások az Ültess Fát Mozgalom Egyesület vezetőségével.

Ba Irén kertész javaslatát megfogadva fogják a jelentős mértékben közművesített terület fásítását elvégezni, a megfelelő fafajtát kiválasztani.
 
 
Egy bokorsor pedig a parkoló felől keretezi be majd a területet. A pár évvel ezelőtt végrehajtott városközpont rekonstrukció után már van arra lehetőség, hogy a csatlakozó út- és járdaszakaszokat is felújítsák.
 

A fejlesztések nem állnak meg, hiszen látjuk, hogy sok még a teendőnk, akár a városközpontban is. További parkolóhelyek építését, faültetési programok végrehajtását tervezzük.

Mint azt a képviselőtől megtudtuk, szorgalmazza az áruház – Masszív üzletközpont-Szolgáltató ház előtti út-és járdaszakasz felújítását, melyhez keresik a pályázati forráslehetőségeket.
 
Írta és képek: Boda Zsuzsa
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS