A kenyér iránti tisztelet kifejezéseként minden évben kenyeret sütnek Kiskőrös főterén augusztus 20-án. A hagyományőrző sütés idén is a programok között szerepel a városi napon. A program Kiskőrös Város Önkormányzata, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Kunság Média Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.

-Hirdetés-

A programon családok és baráti társaságok részvételére számítanak. Jelentkezni augusztus 18-ig lehet személyesen a Petőfi Sándor Művelődési Központban, vagy az alábbi telefonszámon: 06 20 226 6443.

A kenyér mellett kenyérlángost, szilváslepényt és kemencében sült csirkecombot is készítenek a jeles napon. A délután során azonban nem csak hagyományos fehérlisztes kenyeret készítenek. 

A város kemencéjét minden évben befűtjük, ebben idén is Rigó Laci lesz a segítségünkre, aki magas szakmai tudással rendelkezik. Igyekszünk majd nemcsak fehér, hanem rostban gazdak kenyeret is kínálni. Nagyon szeretnénk mindebbe a fiatalabb generációt is bevonni – nyilatkozta Györk Ernőné, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Idén is 12 órától várnak minden érdeklődőt. A kenyérhez szükséges alapanyagokat a szervezők biztosítják. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak, akik számára kóstolási lehetőséget is biztosítanak a szervezők. 

 

Kiemelt kép: VIRA.HU – Archív fotó